Wednesday, February 29, 2012

March Bakal tiba

Bru perasan thun nie thun lompat...
29.feb..jarang ditemui di dlm kalender kn...
pejam celik,pejam celik dh nk msuk bulan mac...
sekejab jer kn...walau pun aku agk terseksa ddk kt rmh...
haha...bulan mac lha yg pling aku takut,cuak,
happy(nk jumpe kwn2 yg drindui)
sbb aper???? sbb nie

 Keputusan SPM Dijangka 22 Mac
PETALING JAYA: Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dijangka akan diumumkan pada 22 Mac ini.
"Tarikh berkenaan ada dalam kalendar pengurusan kementerian, namun Majlis Peperiksaan Malaysia akan putuskan tarikh rasminya nanti," kata pegawai Kementerian Pelajaran di sini, Khamis.
Sejumlah 468,808(termasuk aku) calon menduduki peperiksaan SPM di 3,533 pusat seluruh negara antara 14 November hingga 14 Disember tahun lalu.
Pengarah Pelajaran, Datuk Seri Abdul Ghafar Mahmud sebelum ini berkata keputusan peperiksaan SPM 2010 merupakan yang terbaik dalam tempoh empat tahun(harap 2011 lagi baik)

dari keratan akhbar 27 Januari 2012,Jumaat

arghh..cuaknyer...rser malu pun ader..
cdgan kwan aku klau malu..
girls boleh pakai purdah
boys boleh pakai helmet fullface...
hahah sengal jer...hahaha..
kpda kwan2ku yg mengambil spm jugk...
semoga dpt result yg cemerlang..
AMIN....

Tuesday, February 28, 2012

BaBy..

wee...kami blum ader gigi...
comel giler mereka senyum...nk cubit jer biler jumper...
best kot maen dgn baby,jaga baby..
hehehe...mak cik aku kater,aku pndai jge baby..
hahah...mne x pndai nyer..
biler balek kg,dh mcm nursery..
byk betul baby...so aku kne jaga..
rmai betul cousin baru smpai aku x igt nma mereka..
haha...sabar je lh...
yeah... keluarga aku bertmbh2 besar...
klau nk thu keluarga aku besar...
adik-bradik ayah ader 10...
adik beradik mak ader 13...
haaaa..besar kn..seronok giler biler kumpul rmai2...
weeeeee....


sekian...(x de mood nk tulis pnjg2)

Impian


assalamualaikum..
oppss dh lmer x updated blog an...
huh x der mood lha nk updated...
sbb kurg sehat...alhamdulillah skrg dh kmbali pulih..hehe..
hari nie nk citer pasal impian ku bersama kwan karibku..
amboih x bleh bla...
actually biler dh menggangur kt rmah nie..
mcm2 lha aku dn kwan2 aku merepek...

nk thu aper impian kteorg...
kteorg nk bukak restoran...tpi bkn atas usha sndri atau ambil alih perniagaan...(ape aku merepek)
kteorg nk buat under francais...
aper tuh francais????
haa...x thu eh..francais tuh mcm buat perniagaan yg.....
alah ssh nk explain lha...dh lmer dh tggalkn buku...
sng citer mcm bukak restoran KFC, McD..Petronas, Econsave..
haaa..mcm tuh lh...

so kteorg igt nk bkak McD kt kwasan kteorg sbb kwasan kteorg x der mcD...sdih2..
berangan jer kot kteorg...
pekerja2 dyer pun dh ader...hahah

aku sbgai pengurus kewangan beserta perancang perniagaan sbb belajar akaun dgn keusahawanan...
asu sbgai perancg perniagaan sbb blajar perniagaan..
atin sbgai juru susun atur dan ader hati nk jdi maskot beruang...
hahaah..sjak biler mcd ader maskot beruang...stahu aku mcD punyer maskot badut ...hahaha,..
 hahahaha
hana sbgai pemeriksa thap kesihatn mknan sbb blajar Bio(ade kne mengena ker)
mas sbgai juru elektrik(aper bnda ntah) sbb blajar elektrik..
Ema dan Nisah masak sbb dyeorg pndai masak..
Sheira sbgai waiter dn bleh jgak jdik pengurus kewangan...
merepek doe...
haha..brangan jer lebih nie...pdahal kteorg semua mmpunyai cita2 laen..
nie samping jer..hahah...
tpi insyaallah suatu hary nnt kami akn berjaya...chaiy0k..





sory lh kwan2..nih aku dgn atin punyer kjer...
kteorg yg mnentukn tugas2 korg mengikut kelebihn korg..
heheh...merepek kn aku dgn atin...

Thursday, February 23, 2012

petanda apakah ini???

adakah kamu penah mengalami ini...

1) Gelisah apabila dia tidak online diruangan chat ,Facebook atau Gmail atau YM atau MSN. Kamu jadi geram..

2) Sentiasa mencari alasan supaya dapat ke rumahnya walaupun hanya untuk meminjam VCD. Padahal VCD tersebut baru sahaja adik kamu beli semalam.


3) Kamu mula memegang semula buku kata-kata indah dan madah cinta. Juga rajin membeli buku psikologi tentang cinta dan cuba mempraktikkannya satu-satu pada si dia.

4) Si dia sering sangat memasuki alam mimpi mu sejak akhir-akhir ini.


5) Kamu melihat bayangan wajahnya di mana saja kamu pergi dan pada sesiapa sahaja yang kamu terpandang. Sehingga kamu mesti menoleh 2 kali untuk memastikannya. 



haa.. penah alami x??
haha...kalau penah...
itu maknenyer kamu dh ANGAU..
baik pegi KAHWIN!!nanti merana...
hahaah..gurau jer...

Kam!s...

haa..pagi tdi aku ader baca something..
this----->Sabda Nabi saw, “Janganlah mencabut uban kerana uban adalah cahaya pada hari
 kiamat nanti. Siapa saja yang beruban dalam Islam walaupun sehelai,
 maka dengan uban itu akan dicatat baginya satu kebaikan, dengan uban itu akan
 dihapuskan satu kesalahan, juga dengannya akan ditinggikan satu darjat.
” (HR. Ibnu Hibban dalam Shahihnya. Syaikh Syu’aib Al Arnauth mengatakan bahwa
 sanad hadits ini hasan)



haa,..dh baca...hehe jgn cabut uban tau..
hehe..tetiba teringat kisah zman form1 and form2 dlu..
abg aku suka suruh aku cabut uban dye(huh muda lgi dh byk uban)
stu helai seposen..huhu..pastuh duit tuh aku buad beli ais krim..hahah
sengal jer.
.


haa..hary nie dh hari khamis..esok jumaat kan..
yuhoo..balek kg...ooo balek kg..
hahha..seriusly dh dkat 2 tahun jgak aku x balek kg..
dh lmer x jumper nenek kt PERAK..
last aku balek perak before result PMR..x slap aku lh..
nie dh nk result spm bru balek...
mak ayah aku mmg lh balek tiap thun tpi aku x balek..
sbb aku ddk asrma...arg tensi0n..always jer kne tggal..
time ayah aku balek perak jer...aku ader kelas lh...
tusyen lh..pengetua x bg lh...marah bet0l lh...
klau balek perak konfirm ckp jawa..
haha..aku??x reti ckp jawa...
aku pham tpi aku x reti nk ckp..
yg aku thu "kabare".."waras"..
hahaha..klau jumper onyang aku..
konfirm lgsung aku x pham..pekat bhasa dye..
ternganga jer lh aku..haha..
kesian mak aku jdi tukang explain..
haha..
kwan2 ku..nnt jgn rindu aku tau...hhaha
(sape pulk nk rindu..perasan)...
hahha...

Wednesday, February 22, 2012

Zaman Kanak-kanakku

Assalamualaikum..
hari nie aku nk ajak korg imbau zaman kanak2..
mcm kelakar jer biler ingat balek kn...
hary nie aku nk tunjukkan lagu2 mse zaman knak2..
byak kot aku jumper...(biasalh u-tube semua ade)
hahah..jom tg0k lagu aper yg aku jumper...

Haa..tu jer yg dpt aku jumper...
x sangka byak jgak lagu kanak2 dlu..
klau ader lagu yg tertinggal lagi bg tau aku kt komen ok..
wee...mari kita menyanyi...



haruno hana suggest lagu Baa baa black sheep.....haha..betul jgak...wee..

Tuesday, February 21, 2012

t0day st0ry...

Assalamualaikum..
hehe..biler time bosan cmnie mula lah aku nk membebel kt cnie..
yelah..kwan aku semua x der...sbuk pegi kelas lh..amik lesen lh..
aku???ddk kt rmah goyang kaki...hahha..
ader jgk kwan yg sme goyang2 kaki kt rmah tpi x on9 plak..
bosan..haa nk citer lh..pasal org2 kt rmh aku nie..


haha..tdi time tgh mkn ayah aku sruh amik air oren..
sbgai ank yg baik(cewah) aku amik lha...
aku bukak peti ais...huh mne???mne air oren...
TAK JUMPER....(dush rabun dekat plak ker??)
then aku tyer mak aku,
"mak mner air oren???"

mak aku jwab..
"mner ader air oren, pegi lha buad"
hahah..wakenabeb..(sabo je lh)
igt aku yg rabun tdi...NGEE...


haa..igt lgi stu citer...
dulu aku penah kne mcm tuh jgk tpi len punyer...
mcm biaser time mkn..
"adik,amik air oren" ayah aku sruh

bkak peti ais x der air oren...
aku ckp
"air oren x der,air tembikai ader"
mak aku blas
"tulah airnyer"
dush..eden terkono..
haha..mmg nk kono nieh...
actually ayah aku suka sebut air oren...
x ksah lh air aper2 pun..janji berwarna dn berperisa..
haa..tulah air oren..
kt rmh jer ayh aku suke buad cmtuh..
masalhnyer aku jgk yg terkono...adoi..
tpi skrg aku dh pham dgn perangai family aku..


abg2 aku pun lbih kurg jgk...
contohnyer...nk pegi jenjln...
aku tgh syok berchatting...
tiba2 abg aku kater... "adik,jom pegi _____.."
aku tyerlh biler..dyer jwab "skrg"
aduh..suker sgt mcm tuh lh abg aku nie..
nk tau aku blum sempat tukar bju(nk jln2 msty pkai bju yg baik),,
dye dh start enjin keter...
terkejar2 aku bersiap...
apelah punyer abg...ad0i..



kalau dgn kakak pulak asyik nk bergaduh je..
tpi tuh dlu lh... skrg dh ok...
klau aku ader adik...huh...x tau lha aku...
p0ning2...haahaha..
aper pun terjadi..aku tetap lh syg family aku...



 F-Father
A- And
M-Mother
I-    I
L-   Love
Y-   You


tpi aku x nk father and mother je...
aku nk father, mother, brother, sister, grandmother, grandfather,
uncle, aunt, cousion, niece...
byak lh pulak...semualh dlm family aku..
actually kwan aku pun,aku anggap family..
ILY FRIEND...

Contest Blog Paling Cantik

Contest..contest dan contest...
aku suka j0in contest..weee...
hahah..today nk j0in contest blog paling Chantek..
blog aku nie x der lha cantek pun...
byak lgi blog yg lebih cantek..
hihi..disbbkn aku suke mencuba nasib..
tanpa perlu putus asa...(ceh)
aku tetap nk j0in..heheh
  
SyArat syaratnyer...


1. FOLLOW BLOG FYZA (WAJIB) FYZALIFE
2. LIKE PAGE PRINCESS FYZA
3. SERTAKAN LINK  CONTEST BLOG KORG DI RUANGAN KOMEN SAHAJA
4. TARIKH TUTUP 29.2.2012
5. MEMBUAT ENTRY DI BLOG ANDA TENTANG CONTEST DI BLOG FYZA OK !
SENANGKAN :) jgn lupe sertakn link blog fyza ok :)
 
 
ok..blog korg mesty mengikut tema,kemas,ringkas cantik dan menarik
 
HADIAH MENARIK MENANTI KORG...
CEPAT2!!!JOM JOIN..
JOIN JGN TAK JOIN,JOIN JGN TAK JOIN.. 


"contest ini ditaja oleh FYZA"

Monday, February 20, 2012

SEGMEN:kami blogger hot..

yeah..aku join contest lgi..
.

contest blogger hot..(hot lh sgt aku nie kn)...hahah
klau nk join sekali tekan sini eh...

tentang blog nih
blog nie byak menceritakn kisah syer dan rakan2...
syer byak menceritakn kehidupn seharian syer dlm blog nieh..
kiranyer blog nieh mcm diary syer lh...
kdg2 tempat meluahkn perasaan gembira. kadang2 geram..
mula menulis blog dh dekat setahun..
lmer kn..tpi xbyk entry sgt...sbb syer dlu ddk asrma...
x dpt lh nk updated blog setiap hary..
balek rmah pun kdg2 sebulan sekali..kesian blog syer nieh...
skrg syer dh habis skolah..so kjer syer...membebel kt blog nieh...
blog nieh dh jdi kwan syer dh...hehe.. i luv u blog..

contest ini ditaja oleh Faieza Najieza...

Ramaikan Follower...

Assalamualaikum...
kali nie nk bg tips mcm mner nk ramaikn follower...
actually follower aku pun bkn lh ramai sgt kn...ciput jer..
tpi aku nk bantu korg2 yg msih ader 2,3 org follower jer...
mgkin korg msih bru dlm bidg nieh kn..(aku pn)
jgn nk merepek lgi..trus ke agenda utama..

1.Blogwalking(BW)../blogjongging...
BW???aper tuh...hahah...BW tuh mcm pegi jln2,bersiar2 membawa haiwan peliharaan ke taman...(huh dh mula merepek)hahah..korg kne selalu lh bersiar siar di blog org len...pastuh korg tggalkn jejak korg kt stu..contohnyer di cbox, shoutbox, ataupun kotak beracun(dush..dush..ad0i)..hahah...kt situ pemilik blog akn thu korg dh jejak blog dyeorg dan akn dtg kt blog korg ok..:)

2.Follow blog..
ok..after dh BW...korg jgn lupa follow plak org tuh...alang2 tuh follow lh...jgn lh mlas..tekan jer follow..insyaallah lepas korg follow org tuh mgkin dyer akn follow balek korg...kbyakan nyer org akn follow balek...cayer lh ckp aku(elleh,yelah tuh)...klau korg meringan ringankn jari mengfollow dyeorg...maka mereka akn meringan-ringan kn jari dyeorg utk follow korg balek... :)

3.Komen entry org
haa..korg dh BW..dah follow org,then korg kene lh rajin2 kn dri untuk mengomen entry org tuh...k0men tuh biar lh yg baek2...jgn nk mengutuk plak...x baek tau...bg komen yg memberangsangkn ker...ok jgk...tpi kalau x nk komen pun x per(aku pun bkn rajin mengomen)janji korg dh tggalkn jejak korg kt box2 yg ader...klau dyeorg x der box2 tuh bru korg pegi komen...(itu aku)..sebaeknyer korg komen lh eh...

4.p0st entry yg menarik...
korg kener lh selalu post entry yg cantik,menarik,tertarik ,kau memang dab00m...korg kene selalu post entry yg menarik,penuh informasi..klau aku punyer entry byk citer pasal aku..heheh...kalau komg nk buad tutorial ker,tips ker...lgi bgus..ramai yg akan tertarik nk bacer...ok..post entry yg menarik tau..sng jer..x yah guner setem atau posmen..selamat mengepos... :)

5.Join segmen(contest)
korg j0in lh segmen2 yg ader..drpada segmen2 tuh korg bleh lah knal dgn ramai lgi blogger...sbb ramai yg j0in contest tuh...selain drpada tuh korg mgkin akn dapt hadiah sbb menang contest tuh...insyaallah...selamat bercontest ok...

6.Joinkan dri dlm group blogger...
erm..korg pegilh j0in group2 blogger di fesbuk...kt stu ramai blogger...lagi byak group korg join lgi byak reader dan follower yg korg dpat...korg ASK TO JOIN ok...cnt0h2 group adalah nie  dan nie..
tuh group yg aku j0in..ader byk lagi..tpi korg rajin2 lh crik eh...

opps...smpai snie jer k...kering idea nk menulis....
<<<SELAMAT MENCUBA>>>

twEEt..twEEt..

hey..slamat pagi...eh pagi lgi ker..
eh..eh..slamat tengahari...
assalamualaikum...
actually aku bru jer buat TWITTER...
before nie mcm mlas jer nk buad..erm ntah...
tpi ader cik nie ----->saye..saye yg sruh buad...haha..
klau dye x sruh pun aku akn buad...tpi mgkin lmbt lgi...
ape itu twitter???
oh..aku x thu...bluuurrr...
twitter nih bleh buad duit ker....

kecing..kecing...$$$$$$...
hahah..mata duitan betull...
hahah..x lh..
twitter nie bleh buad kawan,...
mengenali artis dgn lebih dkat...
thu aktiviti artis..
thu gosip artis...thu artis scandal dgn sape...
boleh tulis status byak2....
maximum 1000 stu hary jer...
sbb twitter ader limit...
aku??seriusly mmg x thu nk gune twitter..
how??how??how??
ajar pliss...hahahhahaha..
ok2 korg follow syer eh...
haha..x malu sruh org follow...(akulh tue)
saper2 nk follow pegi jer kt belah kiri tuh...
<-------------sane,sane tuh....
kt ctu ader fb dgn twitter...
nk add fb pun boleh..nk follow twitter pun b0leh..
thank kerana sudi jdi kwan aku...
nice to meet you friend..
:)...

Saturday, February 18, 2012

Contest Blog Paling Kemas...

t0day..aku nk j0in contest blog paling kemas...
aku x der lh ckp blog aku nih kemas..
just saje nk mencuba nasib dlm contest nie...
mner tau stu hary nnt aku MENANG..kn...
INSYAALLAH...
setiap c0ntest..mesti ader syarat2 kn...
syarat2 nyer adalah...
1.Follow bLog AIMI (Wajib) 
2.Like Fanpage Aimi
3.Letak Banner Sahaja (Tidak Perlu Buat Entry)  
4.Sertakan Link Contest Di Ruang Komen*Cbox Tidak Terima*
5.Tarikh Tutup 20.3.12 
6.Like Picture (Wajib)   http://www.facebook.com/photo.phpfbid=368069959885108&set=a.341454022546702.103255.246870108671761&type=3

Aimi akan menilai blog korg dri segi widget tak banyak dan tak serabut
pastuh blog korang harus mengikut tema dan kemas...

tuh jer syarat dye...sng kn...j0m j0in ramai2...

Cinta or Suka..

b0san nyer hary nieh..
huh x der kwan yg menemani syer ptg2 cmnie...
sdih gler...
oklh aku nk tulis entry pasal cinta dan suka...
untuk kwan2 aku yg kt luar tuh yg tgh hangat bercinta(aduh)
hahha...korg penah x keliru tentg cinta dan suka...
kdg2 raser mcm suka,kdg2 raser mcm dh jatuh cinta...
penah x rase mcm tuh???

sng jer nk tau smer ader korg just suka jer atau pun dh jatuh cinta
ok2 bcer kt bwah nieh....


Di hadapan orang kita cinta , hati kita akan berdegup kencang ...
Tapi di depan orang yang kita suka , hati kita akan gembira ...

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta , kita akan kaku ...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka , kita akan tersenyum ...

Di depan orang yang kita cinta , lidah kelu untuk berkata - kata ...
Di depan orang yang kita suka , lidah bebas berkata apa sahaja ...

Di depan orang yang kita cinta , kita menjadi malu ...
Di depan orang yang kita suka , kita akan tunjukkan diri yang sebenar ...

Bila orang yang kita cinta menangis , kita akan turut menangis ...
Bila orang yang kita suka menangis , kita akan turut membuat dia gembira ...

Di depan orang yang kita cinta , kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang si dia akan tergoress ...
Di depan orang yang kita suka , kita terlalu mudah untuk berterus terang kerana kita yakin terus terang itu paling baik untuk menjaga keharmonian perhubungan korang dan si dia .



haa..korg dh tau dh aper perasaan korg...Cinta ker suka...
share2 lh skit eh...hahah..
oklh tata...

Friday, February 17, 2012

Nk peGi sek0lah.!!!!!

seriusly..after 2 bulan menganggur kt rmah nie...
aku terasa rindu gler2 nk pegi sekolh..rindu sgt2 dgn budk kelas...
 oh miss them so much...


walaupun kelas kteorg x rmai lelaki,tpi kelas kteorg lh yg paling bising...
huhu..x tau kenape...dan kbyakn budak kt sekolh aku,takut nk masuk klas kteorg..
hahah..nk tau knaper..sbb saper msuk klas kteorg konfirm kne DROP..
hebat kn...huhu..kelas aku jugak merupkn kelas yg dtarget oleh pengetua...
bkn sbb byak masalh tau..sbb kelas kteorg selalu jdi kelas terbaek antara 10 kelas(bukan nk bangga)..
hahaha.. mgkin sbb budak2 dye rajin blaja kot...
haaa!! tgok nie..bukti tau...
sempat jer peace...



hehehe..nih mengada nk bergambar...
seriusly rindu sesgt kt budak2 kelas dgn kelas yg x berapa nk indah...


x lupa jgk kt asrama...rindu nyer kt dorm..arg..
walaupun dorm bersepah dgn buku..huhu..biasalah kn...
bersepahkn...tpi rak aku lh yg pling kemas(hahah perasan)
tg0k dinding tuh pun kteorg lukis...cantek x...
kt dinding tuh ader mcm2...gmbar ader..pemberitahuan ader..nota2 pun ader...
hahha..dan sbb dinding tuh jgk,dorm kteorg dpt dorm terceria 2010..wow..

aku suka blajar kt dorm..best kot...lpas blajar boleh trus tido..hhahah..
sengal..aku suka blajar atas katil...(sng boleh tido)hahhaha

 hah,,nih nota kt katil aku...
drpada aku bace benda mencarut kt katil tuh..baik aku tampal nota...lgi bgus...
tpi kn..aku tampal jer..x baca pun..hahahha

tg0klah keadaan katil time blajar..bersepah...
jam pun ader sbb klau aku tertid0...jam akn bunyi...kringgggggg...hahha

hahha...oklah..smpai sni jer eh...
sape rindu nk pegi sekolh...angkat tgan...haha..
SAYE!!!!...rindunyer nk pegi sekolah....

Wednesday, February 15, 2012

outiNg pulak...

hey..hary nih nk citer pasl pegi outing dgn kengkawn plak...
agk excited biler dgar semua akn j0in..
but last minit dpt thu TIGA org x dpt j0in...
sdih jer..last2 pegi 4 org jer..erm...
normal lh tuh..janji punya ramai..yg pegi cuma 3,4 org..
lain kali mlas ar nk ajk ramai2..menyusahkn jer..
lebih bgus klau pegi dua org jer kan??
pkul 11.30 pagi dh kuar rumah..
tup tup tg0k semua kwan aku pkai baju hitam termasuklah aku..
aih??berkabung ker...wat lek jer..hahah
 Fatin,Fatin dan Nabilah
Fatin,Fatin Dan Eifa
smpai 'SHOPPING KOMPLEK' trus nk beli tiket wyg..
msuk2 kt tmpat wyg x der org..huahua..(tuh seronok pegi time sekolh)
smentara tggu wyg start pukul 2.15..kteorg gih lh jenjln dlu...gosip2...hehehhe
pastuh gie lh mkn..nyum..nyum..

pukl 2.10ptg pegi msuk panggung...
msuk jer pggung..fuyoo x der org...
tujuh org jer..(haha..x der org)..
jdi..pggung tuh kami yg punya..
nk tau kteorg tg0k citer aper...citer..
AZURA...
haha..menyesal tgok..x best pun...
baek gi tg0k Titanic blan 3 nih...lgi best..
j0m..sper nk tg0k titanic dgn aku..j0m2...hahhaha

ok2 smbg citer...eh ape tdi lupa plak..hahha
haa!!! pas tg0k wyg gi jln,shopping, dan balek...
nk balek punya lh payah...
kawn2 aku tuh takut nk melintas jlan..apolah hai..hahaha..
kena ade yg pimpin nk lintas jln...hahah..
pastuh tggu kt bus stop punyelh lmer...
sakit ati d0k bus stop..mesti asyik kner 'HON' jer..
menyampah..x yah Hon x bleh ker...

haa!!ader citer..time kteorg tgh tggu bas tdi..
ader lar dua org mamat paki bju purple (naek motor)duk hon kteorg..
sengal..
pastuh si penunggang motor tuh x pndg dpn..pndg tepi(bongok)...
sekali BOOOOOMMMM..KEBABOOOMM..(citer nk gempak jer)..
hahah..xde lh x excident pun..cuma hampir nk excident...hahha..
len kli bwk motor pndg depan..
kteorg pun aper lgi "give the clap"hahha..
pdan muke...pastu x tau nk serik lgi..
dok lalu kn dpn kteorg 2,3 kali..
hoh lntak kau lh...ader aku kesah....hahha

oklha smpai snie jer..tata
.

Tuesday, February 14, 2012

good Day

hye..shat??(tetiba jer aku nih)hahhah
today,aku dpt jumper dgn my lovely niece...
miss them kot...huhu
 afrina with mr g-raf 
 
faiq with his toy...
alolo..c0mel kn..mcm mak su..hahha
best jer maen dgn mereka...
yg si faiq nih asyik sengih2 jer...
mcm pham jer aper aku ckp..huhu
yg si afrina nih demam..
xdpt lh nk maen dgn dyer...dyer asyk batuk2 jer...
sian dye..nanges jer tdi..
cmner lh klau aku ade anak nnt..hahha(amboih jauh ke depan)
haha..t0morrow lh plig aku x sabar...
nk tau knapa...
heheh..nk jummmmpppaaaaa....
jumpa best friend lar..
yuh00,..miss them so much..
last month ader jumper tpi 3 org jer...
kli nih semua jumpa kecuali yg pegi plkn..
x sabarnyer...hehehhe
pegi tg0k wayg..mkn2..shopping..gossip???
x normal klau perempuan x bergosip..hahah...
oklah..aku ader benda nk buat nih.....
seriusly aku x sabar nk jumpa dyeorg...

Monday, February 13, 2012

Geram + sakit hati...

salam ptg(hahah)..
slalu time ptg2 cmnie lh aku nk bukak facebook..chat dgn kwan2..
bersuka ria...tpi...
ptg nie sgt lh geram dan sakit hati...
hilg mood aku nk chatting dgn kwan2...
nk thu knape..??
sbb ader stu mamat mner ntah..
sbok d0k kacau aku...
membebel2 kt chat aku..ckp benda mengarut..ad0i..
klau aku knal x per..nie lgsung x kenal..
um0 sebaya dgn abg aku..pastuh ader hati nk ngorat..
penampar nk...aku x lyan lh org cmtuh..
care ngorat x gentlemen lgsung..haha..
(poyo aku nih nk yg gentlemen jer)..
x der lh sbenarnyer aku x suka org yg mcm tuh..
klau nk kawan,kawn je lh..x pyah lh nk mntx mnjalinkn hbungan..
lain lh klau org tuh aku dh kenal lme(bleh lh dipertikaikn sbb aku single..hahah)..
x pentinglh semua tuh..
yg pentig org tuh dh kne BLOCK..haa amik kau..
jahat ker aku buat cmtuh??
serba slah plak..cer explain patut ker aku wt cm tuh??




thank kpada Syahfain dan Nasuha sbb sudi bantu...

Sunday, February 12, 2012

Jom folow..

heY korg..
j0m blogwalking j0m..
erm tggal kn korg punye link kt "gossip" tau..
nmpk x ----------->
tuh kt sner tuh...nnt syer akn follow balik untuk sape2 yg tggalkn link kt ctu..
jgn lupa follow sye tau..x pakse pun..
x nk follow pun x per.. :(

cinTa moNyet..(monKey love???)

haa..jawb...ape itu cinta??
erm disbb kn thun nie aku dh nk msuk 18 tahun(cewah)..boleh lh ckp about l0ve kan..
cinta??berdsarkn ape yg aku thu lh kn..
cinta tuh ader lh stu perasaan yg wujud dlm dri seseorg yg dikurniakan oleh-Nya..
cinta kepada Allah,ibu bapa,saudra mara,mlahan cinta pada kawan2...
oklah maksud aku bukan tuh sebenarnyer,,
cinta yg aku maksudkn adalh cinta monyet(cinta zaman persekolhan)..
korg msti penah kn??maj0riti kt sni pernah bercinta time sekolh..
ish3x..aku???erm agk2 korg penah x???


huhu..seri0sly aku x penah pikir pasal tuh time skolah dlu..
untk pengetahuan korg aku x penah cube walau sekali pun tntg couple2 nie untill NOW!!
(percaya??)x percaya x per..
sbb ape???
sbb aku ader prinsip "jgn bercinta selagi tak habis sek0lah"
(tapi sekrg dh abis sekolah dh..huhu)..
ade jgk yg mntx kapel..tapi konfirm direjectlhkn(dgn cara baik)..

walaubgaimana pun aku still ader perasaan kot..
perasaan untuk suka kt org still wujud..heheh..
tipulah kalau aku x penah suke s0meone...(huhu penah3x)..
time tuh form 3 kot(erm x igt)...cm kecik jer time uh..
time tuh aku pun x tau knape aku suke die..

"Jika kamu mencintai kerana dia pandai, itu bukan cinta tetapi kagum.
Jika kamu mencintai kerana dia cantik/hensem, itu bukan cinta tetapi nafsu.
Jika kamu menyintai kerana takut dia sakit hati, itu bukan cinta tetapi kasihan.
Jika kamu menyintai kerana dia baik, itu bukan cinta tetapi rasa terima kasih.
tetapi jika menyintai tanpa kamu tahu apa sebab kamu menyintainya, itulah cinta yang sesungguhnya!
#tetapi CINTA kepada ALLAH adalah cinta yang paling BERKUASA#"


cinTa??aku suka jerlah..hahah..sengal jer..
lgipun time tuh form 3...
pastuh form 4 aku dh pindah sekolah(alhmdulillah result pmr ok)..
terpaksa lupakn dia(ssh jugak nk lupakn)hahah..
kt sekolah baru..aku lgsung x berckp dn bertegur dgn laki...
ada pun budak kelas yg hanya 7 org je lelaki...hahah pupus..
oklah tuh time skolah dlu..


skrg blum ader sorg lelaki pun yg bertapak kt hati nie..
haha..biarlah mlas nk pikir..
AJAL MAUT,JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN..
oppss cukup smpai sni..
to HIM(klau dye bace)..
aku nk kau jdi kawan aku sampai biler2..x nk putus sahabat pun..
BFF(best fren forever)..
huhu..lame x jumper kn...
wassalam..

Saturday, February 11, 2012

“Top Malaysian Blogger yang ingin aku jadikan BFF“.

aku dapat contest nie from Mamamurai..
actually akak nie yg ajak..so aku mmg minat contest2 nie..
hahah.. "SYARAT PENYERTAAN IALAH"

1. Buat satu entri bertajuk “Top Malaysian Blogger yang ingin saya/aku jadikan BFF“.
2. Sedikit ulasan kenapa korang minat dan ingin menjadikan beliau sebagai BFF korang.
3. Trackback entri tersebut ke sini-sini and letak kat kekotak komen supaya memudahkan  mengumpul alamat url peserta..
4. Last sekali bubuh perkataan ini di bawah entri korang “Artikel ini ditaja secara rasminya oleh Mama Murai”. Dan jangan lupa link kan sekali url blog Mamamurai.com tau.
5. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 15/02/2012 dan nama pemenang hanya akan diumumkan keesokan harinya.
so aku pun nk j0inlh contest nie..mner thu ader lucky ker..huhu..
ok2 "TOP MALAYSIAN BLOGGER YANG INGIN AKU JADIKAN BFF ialah  Syahfain Nabilah..
sebab??
alamak sebab aper eh..huhuhu..
sebab dia adalah kawan rapat aku..kawan paling aku sayang..
tanpa dia hidupku tak bermakna..ceewah..betullah..
sehari x nmpak dye online aku dh mula gelabah mencarii..
pastuh aku mula lh tulis status rindu dye berbagai...poyo kan..
dia tempat meluahkan perasaan gembira,geram,sakit hati..erm semua lah...
kalau dye ader masalah,aku akn cuba selesaikan masalah dye..
aku x nak teng0k dye nangis sebab aku turut menangis...
aku nak die gembira,aku sedih x per...
eh2..sedih palk...cer happy skit..
perangai dye b0leh tahan giler2..suka sgt merepek...tpi aku suka..
aku pun turut merepek...
dyer lah kwan aku sejak sekolah..
aku x nk putus dgn dye..
hey friend..ILY..huhu....
ok2 tuh jer...
 hey j0m join segmen nie reramai j0m...

“Artikel ini ditaja secara rasminya oleh Mama Murai”

Friday, February 10, 2012

"SEGMEN: SAYA BLOGGER BAHARU FASA 2!"


FirsT time j0in segmen..
before nie buat x thu jer dgn segmen...
j0m ramai j0in segmen nie...

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1) Follow blog CIK LyEen  ni..
2) Like PAGES BLOG untuk maklumat baru..
3) Buat tajuk entry "SEGMEN: SAYA BLOGGER BAHARU FASA 2!"
4) Letak header ni kat bawah ni...


5) Tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu^^
6) SIAP!! 
7) Letak link entry kamu kt sini^^
TARIKH TUTUP : 17 FEBUARI 2012

disebabkn aku j0in segmen nie..so aku tagged 3 org kwan aku lh kn..
klau x tagged x ikut syarat penyertaan lh kn..

love This Song

hey..salam Jumaat..huhu
disebabkn hari nie hary jumaat..j0m kiter dgar lagu nasyid..
aku suker sgt dgar lagu nie..
first time dengar dlu time kt sekolah..
sbb kwan aku suka sgt nyanyi lagu nie..
mula2 mcm pelik skit sbb x penah dengar..
last2 aku pun naik hafal lirik dye sbb tiap hari kwan aku nyanyi..
test ar dgar..cer dgar..huhu
best x...owh klau x best x per lha(sedih jer)..huhu

Wednesday, February 8, 2012

dunia Baru

cantek x blog yg bru nie..
dh bosan gner background yg lmer..
lgipun stahun dh background yg tuh..
so tukar lh yg bru..
yg lebih ceria lgi..(ceria ker)..
huhuhu...:)

Tuesday, February 7, 2012

TakDir

huhu..agak sedih bile org x thu nk bezakn mne stu adik dan mne stu kakak..
anyway aku adalh adik dan dyer kakak..
ramai org kater yg aku kakak because aku m0re lbih mtang dri kakak aku..
erm sdih2..huhu..pling sdih biler raya lh..kakak aku dpt duit raya,,aku??konfirm x..
sbb org igt aku yg kjer..n akak aku yg sekolah..
hary tuh klakar giler biler org tyer mak aku.."nie ker yg tunang hary tuh"..
c0i...aku belum tunang..hamb0iii ...
kadang2 aku pun rser aku nie kakak kpda kakak aku..
sbb aku lbih byk mengalah dgn die..
aku slalu marah die..membebel kt dye..(macm aku kakak lh)..dh dye buat slah...
klau balek kg..konfirm ader yg pggil aku SITI(name kakak aku)..
kdg2 aku sahut jer..ish..sedara sndri pun keliru mne stu kakak atau adik..ad0iyai..
kiterorg x smer lh...sumpah lain giler...
xpe lh lpas nie tukar kt surat beranak ltak nmer aku ader siti kt dpn dye..
bru b0leh pggil siti..huhu..
erm dh takdir...lpas nie aku dh x kesah lh org nk ckp aper..
jnji dyeorg x kcau hidop aku..
kakak pun kakak lh..terima je lh...
Tekalah..mner stu kakak,n mner stu adik???

Monday, February 6, 2012

yuH00...

aku bru jer balek dri terengganu..
perjlnan dri terenganu ker rumah lbih kurg 5 jam lbih..
pukul 3.30 ptg smpai rmah...
tujuan pegi terengganu sebenarnye ialah pegi anta meming untuk abg sedara aku..
x sah klau ayah aku x pegi antar org meming...
sbb ayah aku yg akn buat rundingan..
berpantun bagai(haha ader ker)..
kt terengganu aku pegi PANTAI BATU BURUK..
best giler main air kt tepi pantai...huhu
pastuh pegi masjid terapung, pasar payang(shopping huhu)..
dan last sekali pegi masjid kristal...
mula2 cadg nk pegi 2 hari 1 mlm...last2 slepas dipujuk dn dirayu..huhu.. jdi 3 hari 2 mlm..
ok2..smpai cnie jer..papai...

Wednesday, February 1, 2012

kErja??

berdasarkn tajuk diatas...huhu..ceewah...
ramai org tyer"x kejer ker,semntara tggu result nie"
haha..wajib eh kjer...pnat ar dgar soaln yg samer...
rmai k0t yg x kjer...dan rmai yg tanam anggur kt rmah...
aku pun nk tanm anggur gak kt rmah..
mak aku kter "rehtlh dlu"
kan aku dh blajar lmer..pasnie smbg lgi blajar...hahah
aku mmg nk kjer p0n..
nk tau,aku siap bncg lgi dgn kwn aku, nk kjer aper..
haha..excited time tuh..tpi skrg aku x kjer pun..
ckap jer lebih...huhu..pastuh dh mlas nk kjer...best d0k rmah jer...
klau aku dh duduk rmah mmg x kuar lh gamaknyer...
hahah..kwan aku sebelah rmah pun dh sebulan aku x jumper(maaflh Atin,bkn syer sengaja x nk jumpa awk)...
hebat kan..
klau nk jumper pun kner buat app0intment..(haha mcm nk jump0 anak ment0ri pulak)...
klau ader org ajak ,aku kuar lh rmah..huhuhu..
biler pikir2 balek mmg agk b0san ar ddk rmah..x tau nk buat aper kot...
huh..erm..ary sabtu nie nk pegi terengganu...
wah..jenjalan lgi...best2...
tpi agk penat kot walaupun bkn aku yg bwak keter..
x suka ar ddk dlm keter lamer2...
thun nie mmg byak giler berjln...
hujung blan nie pulak nk balek kg...kt Perak lak tuh..
pastuh..blan tiga nk pegi langkawi..
penuh betul jadual..tu sebab lh aku x kejer(elleh alasan)hahha..
x pelah klau ader rezeki..Insyaallah aku akn crik kjer..