Sunday, February 12, 2012

cinTa moNyet..(monKey love???)

haa..jawb...ape itu cinta??
erm disbb kn thun nie aku dh nk msuk 18 tahun(cewah)..boleh lh ckp about l0ve kan..
cinta??berdsarkn ape yg aku thu lh kn..
cinta tuh ader lh stu perasaan yg wujud dlm dri seseorg yg dikurniakan oleh-Nya..
cinta kepada Allah,ibu bapa,saudra mara,mlahan cinta pada kawan2...
oklah maksud aku bukan tuh sebenarnyer,,
cinta yg aku maksudkn adalh cinta monyet(cinta zaman persekolhan)..
korg msti penah kn??maj0riti kt sni pernah bercinta time sekolh..
ish3x..aku???erm agk2 korg penah x???


huhu..seri0sly aku x penah pikir pasal tuh time skolah dlu..
untk pengetahuan korg aku x penah cube walau sekali pun tntg couple2 nie untill NOW!!
(percaya??)x percaya x per..
sbb ape???
sbb aku ader prinsip "jgn bercinta selagi tak habis sek0lah"
(tapi sekrg dh abis sekolah dh..huhu)..
ade jgk yg mntx kapel..tapi konfirm direjectlhkn(dgn cara baik)..

walaubgaimana pun aku still ader perasaan kot..
perasaan untuk suka kt org still wujud..heheh..
tipulah kalau aku x penah suke s0meone...(huhu penah3x)..
time tuh form 3 kot(erm x igt)...cm kecik jer time uh..
time tuh aku pun x tau knape aku suke die..

"Jika kamu mencintai kerana dia pandai, itu bukan cinta tetapi kagum.
Jika kamu mencintai kerana dia cantik/hensem, itu bukan cinta tetapi nafsu.
Jika kamu menyintai kerana takut dia sakit hati, itu bukan cinta tetapi kasihan.
Jika kamu menyintai kerana dia baik, itu bukan cinta tetapi rasa terima kasih.
tetapi jika menyintai tanpa kamu tahu apa sebab kamu menyintainya, itulah cinta yang sesungguhnya!
#tetapi CINTA kepada ALLAH adalah cinta yang paling BERKUASA#"


cinTa??aku suka jerlah..hahah..sengal jer..
lgipun time tuh form 3...
pastuh form 4 aku dh pindah sekolah(alhmdulillah result pmr ok)..
terpaksa lupakn dia(ssh jugak nk lupakn)hahah..
kt sekolah baru..aku lgsung x berckp dn bertegur dgn laki...
ada pun budak kelas yg hanya 7 org je lelaki...hahah pupus..
oklah tuh time skolah dlu..


skrg blum ader sorg lelaki pun yg bertapak kt hati nie..
haha..biarlah mlas nk pikir..
AJAL MAUT,JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN..
oppss cukup smpai sni..
to HIM(klau dye bace)..
aku nk kau jdi kawan aku sampai biler2..x nk putus sahabat pun..
BFF(best fren forever)..
huhu..lame x jumper kn...
wassalam..

4 comments:

  1. Replies
    1. Bagus ker??huh..sye mementingkn study..huhu.."kejarlh cita2 sbelum kejar cinta"<--another prinsip..huhu..

      Delete
  2. law nak kater ta penah mnipu la kan..haha
    mmg wanie penah tapie all tat thing just a memory tat have to be forgotten.. ^__^
    honestly, wanie ta penah serius bab bab nie..
    sbb saye budak2 lagi..anak mak..haha
    jiwang2? please~ haha ^0^
    nice entry there eifa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo.. thank wanie sbb komen..
      klau wanie still sekolh..x yh lh serius bab2 cinta nie..
      nnt mkn diri..study pun ntah kemana..
      ok wanie..jaga dri el0k2..huhu

      Delete