Monday, April 23, 2012

Aku Kembali

Akhirnyer aku bley online…
Yahoooo..
Dh lmer kn aku x updated blog nieh..
Dan dh lmer jugak aku x on9…
Dan rmai yg crik aku..huhu..
Femes ker aku nih..hahaha..
Mner eifa??asal x nmpk eifa online??
Knape eifa senyap kebelakangan nieh??
Ini terbukti di twitter…
Facebook..x der sape kesah pasal aku..hahaha

Nk tau x sbb aper x online
Sbb internet kat rmah aku rosak..
Nie semua gara2 petir dan kilat pda hary ahad lepas(15.4)
Kejadian berlaku time magrib..
Aku bru jer lepas solat time tuh..
Pastuh aku dengar guruh…kuat gler..

Then aku dengar bunyi meletop…
Huhuhu..aku igt lampu ruang tamu yg meletup..
Huhuhu…rupa2nyer…heehehe..internet2..
Time tuh x der sape yg gne internet,,’
Tpi perkara dh nk jdi kn..nk buad cmner…

Aku x der lh kesah sgt internet x der
(padahal kisah sesgt--> woi jgn bg tau)

Hahaha..aku risau sgt x der internet nie sbb aku nk mohon pinjaman MARA..
Then aku nk semak UNIKL..giler sedih…
Dh ar MARA bukak permohonan seminggu jer…
Giler, aku gelabah..
Mcm2 aku pikir..aku pkir aku x bley mohon lh…ape lh..
Pastuh aku tenang kn diri aku…
Dan aku reda…and aku pikir,,aku x pyah lh mohon..
hua(walaupun reda tpi tetap sdih)
erm…biler pikir cara len..byk sbenarnye..
aku bley jer pergi cyber café(cc)..
tpi..erm..aku x suka pegi CC..
dh tentu2 rmai laki…mlas ar aku…
so baek aku x pyah mohon…

back to internet tdi…
aku geram giler dgn tecnicians tuh…
ayah aku dh call ari isnin(16.4)..
tpi x jgak dtg…mcm bangsss giler…
isnin…selasa…rabu….khamis…jumaat…sabtu…ahad…
puih..tiap hary aku tggu…x jugak dtg…
nk jugak aku smackdown org tuh…huaaaa..

akak aku plak…ish..sakit hati betul..
aku nih jenis suka ngadu..
pastuh aku ngadu kt kakak aku psal tenet rosak..
nk tau dye ckp ape…
“haha..padan muka”
“patutlah x nmpak dye online”
“tulah,,asyik online jer”
“len kli lepas gner..ttup plag tenet”
“padan muka”
Cis…x gne betul kakak aku nie…
Pastuh dye ckp kt mak aku tak yah repair…
Bangssss giler…..eeeeiiii x guner bet0l..
Aku smackdown kau bru tau..hahaha…

Oh internet len kli jgn tggalkan aku erk…
Arg…aku mengaku…aku x bley hidup tanpa internet.
Ps(woi oxygen lgi penting)..yela2…hahaha
Bosan giler wei…x tau nk buad aper…
Baca novel???erm semua novel aku dh khatamkan…
Al-quran jer aku blum khatamkan lgi utk thun nie..
Tahun lpas alhamdulillah dh sudah khatam..
Fon plak,,x der sape nk msej aku..
Maklumlah..aku mne ader buayafriend(boyfriend)
Sedih kan…tgok tv pun bosan…
Semua benda bosan…argggg

Cukup smpai snie sajer…bye2
“AKU BOSAN KALAU X DER INTERNET”

No comments:

Post a Comment