Monday, April 23, 2012

Kakak dan Aku


Hey..today I want to story about my sister…
Erk..english lah plak…
Mlas ar nk tulis english…
Dh ar English aku broken…grammar hancur..
Hehe..beser lah dh lme tggalkan buku…

Entry kali nie nk citer pasal kakak aku..
Nme dye Siti Fatihah…
Org kg pggil siti..
Org bndar pggil Fatin…
Cer korang pikir…mne dtg eh fatin tuh…
Ntah…aku pun x tau lah…
Tye lah dye…
kDg2 ader jugak pggil taty,,tatin..
Nme fames dye “Aku La Tatin”…
Hahaha…ape2 je lah…yg penting aku pggil sitot…
Eh2…slah plak…kakak…hahahahahhahah
Ape??nk ngorat???
Maaf dah nak kawin…huhuhu..

Dulu aku penah tulis pasal aku dan kakak aku dlm entry nieh
Yg tuh pasal kekeliruan org…
Byak org x tau beza mne adik,, mner kakak…
Kali nie nk citer pasal keserasian kami…
Puihhh…serasi lah sgt…
Menyampah….hahahhaha

Ekceli,,aku perasan something 2,3 menjak nieh..
Aku dgn kakak aku always ckp benda yg sme,,time yg sme,,perkataan yg same,, SERENTAK…
Contoh..”nasiblah”,”lantaklah”,dan byak lgi..
Tpi itu normal sbb sepatah jer..
Penah jugak beberapa kali satu ayat kiteorg samer…
Tpi aku x igt lah..
Yg pling latest time sabtu(21.4)
Aku bru jer lepas beli ABC..
Pastuh..aku nk simpan ABC tuh dlm peti ais..
Mak aku ckp”buad ape simpan biar jelah kt luar,,org nk mkn nnt”
Serentak aku dgn kakak menjawab “klau x simpan nanti cair lah”
Puiihhh..kau tiru ayat aku doe…
Bg korang mgkin beser2 jer kot…
Ntah lah..tpi aku pelik…mcm mne bley samer…
Hahahhahahhahaha..


Barang2 plak...
Dulu time pegi vietnam,,
Aku ader beli kasut…tapi dgan ayah aku…
Pastuh x lame pastuh,,
Kakak aku balek hotel…
Dye ckp dye ader beli kasut…
Bukak jer plastic…
OMG...”samelah dgn kasut org” aku ckp..
“pehal beli samer nieh” jawab aku lagi..
Cis…x kan cita rasa pun samer…
Dah lah saiz same…x pasal2 pulak bertukar..

Baju kurung plak..
Hey…aku xtau lah baper psg baju aku yg same dgn dye…
Byak kot…dan hampir separuh baju aku samer dgn dye..
Seb baek baju kurung aku besar skit…
Sebb aku nih gemuk skit dri kakak aku..
Huhuhuhu..
Kdg2…akak aku suka pinjam baju kurung aku…
Tpi aku x bley nk pinjam dye punye…
Hehe..x muat…

T shirt pun ade lebih kurg 5 6 helai yg samer…
Kdg2..mak aku tersalah sbb tshirt kteorg same saiz…
“nie baju sape??”soalan yg ditanya oleh mak..
“erm..adik x pkai baju tuh mggu nieh,,kakak punya kot” jawab aku..hahahhaha
Adakalanyer..dua2 baju ader kt almari aku..
Aku pun pelik..pesal ader 2 nie…huhu..
Aku sndri pun x tau mne stu baju aku dan mne stu baju kakak aku..
Klau tertukar naseblah…
Kdg2 aku membebel kt kakak aku..
“die tau x,,org bru pkai sekali tshirt tuh,,dye punyer dh 3 kali pakai..
Bju org baru tau…mne satu dye punye nieh…”bebel aku..hahaha..
Erm..kteorg always konpius…
Huhu..lantaklah…hahahah..

Klau zaman kanak2 tuh normal lah baju dan kasut same..
Nie dh besar dan dh nk kawin pun..
Tetap jgak bju same…hey…
Mcm kanak2 kteorg kan…
…ok cukup smpai disini…tata….

2 comments:

  1. jangan besok kawen dapat laki yang same udah ler....haishhh!!!celupar mulut haku...(gurau jer)jangan marah huh?gurau semate-mate...jangan amik ati na....

    ReplyDelete
    Replies
    1. it ok lah beb...x mrah pun..hahahha

      Delete