Sunday, May 27, 2012

Saya Bersedia Melaporkan Diri

Assalamualaikum (nada happy)
heeee...
hari nie aku dh siap packing brg untuk ke matrik...
yeah...bestnyer...semua kjer dh selesai...
98% siap kemas dh...hohoho...
yeah...happy nyer...
erm...brg yg aku bwak utk ke matrik nnt x de ar byk sgt an...
biase2 jer..
sbb aku dh biase ddk asrma dlu..
so aku dh tau dh kuantiti pakaian yg perlu aku bwak
heee..

haa...sikit x..sikt x...hahahah...sikit jer kn...hehe..dulu lgi byk...penuh bonet kereta
dulu time mula2 msuk asrma...
punyalah byak aku bwak brg...
abah aku kate "adek nieh nk pndah ker"
ayat sedih jer...hahaha...
bkn pindah..menetap skjab...hehhe..
nnt kat matrik tiap mggu aku nk balek..
hee..abah get ready utk hntar dan jemput...
hahha..

klau dulu ayah aku sggup antar dan jemput walaupun jauh...
outing pun aku balek rmah tau tak...dulu ah...
ayah aku jemput pgi...dan hantar balek ptg...
akak aku kate...UNTUNGLAH ABAH ANTA DAN JEMPUT...
hahaha...
oklah..nk pegi kenduri..tatatata

Pavlova Dan Puding Roti

Hai..
hary nieh aku tido lewat skit..
sbb aku kenyang dan x bley nk tido...

kenyang mkn ape???
mkn pavlova dan pudding roti..
Hahahaha..
giler an buat palova dan puding roti memlm buta nieh..
huhu...
sebenarnyer aku dgn kakak aku bru first time nak buad mkanan tuh...
kteorg sbenarnyer dh berbincang kat facebook nk buad puding roti...
hahah...berbincang lah sgt,...
then hari jumaat kakak aku balek rumah...
aku igt dye dh beli bhan nk buad puding roti...
rupanye x beli lgi..
tdi petg bru pegi beli,,,
sengal betullah...

pastuh tdi dlm pukul 8 kteorg start ar buad...
letak itu ini...adun...semua lah...
 nih bru the making of......
bertengkar jugk aku dgn kakak aku..
tpi pudding tetap jdi weih...
jgn main2...hahaha

perkakas nyer semua bru...
mixer,,oven semua bru..
almaklumlah..akak aku bru kawin..
dpt lh hadiah tuh...
so kteorg gne lah...
tuh semgt kteorg nk buad tuh...
hehehehe...

beberapa minit kemudian.....
.
.
.
taraaaa....
nih puding roti yg blum msak...
yg dh msak...hee...x nk ar tunjuk gmbr...
hangus....HAHAHAHAHA...
bukan hangus cuma coklat skit jer...
tpi dlm dye ok...bgus....
lpas nieh kita buad lgi eh kakak...

smentara tggu puding roti msak...
kteorg bncuh bahan2 nk buad pavlova...
kteorg try buad skit jer..
takut tak jadi...
try lah buad..dn bakar beberapa jam...
pastuh jdilah mcm nie...
krim dye cair sgt...lupa nk msuk peti...heeee
 sdap nyer...nyum2....

erm rsenyer boleh tahan lah...
"RANGUP DI LUAR,,LEMBUT DIDALAM "
hee...
nk resepi??he
crilah kat internet...byk kot...hehe

Thursday, May 24, 2012

=(

Assalamualaikum..
hari nie aku rse bosan sesgt...
erm....aku pun smpai x tahu dh nak buad ape..
huhuhu...
last2 i got idea...
hehehe..aku pegi bukak my space...
dh lame x buka akaun tuh...
pegi lah menjenguk jab...
then tgok gmbar lame2...
owh...teringat kisah lame...
sedih ada..gembira pun ade...
huhuhu...
pastuh terjumpa satu gmbr aku nih...
view dye macam AWESOME...
haha...tpi macam je lah....heh
aper lagi...aku pegi ar tacap2...
hehe..aku suka betul edit2 gmbr nieh...
and jdi lah hasil dye...
taraaa....
heee....ok tak???(gmbr ini thun 2010)

Monday, May 21, 2012

Shopping mopping


Assalamualaikum..
anyway bru jer pulang dri Kuantan...
huhuhu..naek bosan aku pegi kuantan..
pagi2 buta dh tolak dari rumah kat kuantan...
igtkan ayah aku ajk gi pantai ke,,jalan2 ker..
rupanye ajak balek negeri 9...
hoh..awalnyer ajk balek...
pagi2 buta dh nak balek...
sepnjg perjlnan pulang sggah lah kt beberapa tempat..

singgah kat muadzam shah

beli barang utk aku nak masuk matrik nnt...
huhu..best nyer shopping...
ckp je nak ape...semua nyer aku dpt...
hahahhaha...
tpi yg peliknyer...mak aku sekali shopping..
mcm2 jugak lah mak aku beli..huhuhu...
aku tyer mak aku.
"mak yg shopping ker,,adik yg shopping nih???
huhuhu..
mak aku kata alang2 menyeluk pekasam...
hahaha..ape2 jelah...

seminggu je lgi nak msuk matrik...
hoho..rse x sabar pun ade..mlas pun ade..
hui.....

Sunday, May 20, 2012

sekolah dan kuantan

Assalamualaikum..
ape khabar???
2 hari dh aku x update..
x dpt update lah sbb aku pegi kuantan...
x der tenet plak kt rmah abg aku nieh...
bosan sgguh...

huhuhu,,,hari tuh hari jumaat aku pegi skolah lame...
erm..dh lame x pegi skolah tuh...
dekat stahun jugak...huhuhu...rindunyerrrr kat skolah...hahaha
aku pegi skolah nk buad pengesahan sijil...
aku jumpa pengetua dan ade beberapa org cikgu lah..
aku x sgka ade cikgu yg still igt kat aku...
huhu...
walaupun dh lame aku pindah skolah...
terharunyer... ade cikgu igt...hahaha...
cikgu kate aku dh gemuk..
hehe..memanglah..aku tau...
x per lah x kesah sgt...dh biasa dh org ckp aku nih gemuk...kihkihkih...


 gmbar diatas adalah dinding yg kami conteng msa thun 2009...hoho..
still ade lar....terharu lagi..hahaha
ade name aku tuh...
MUZ...that my name beb....krek krek..
cikgu benarkan aku tulis name...
aku tulis lah..ape lgi..huhuhu
 gmbar tuh kat bilik spbt...huhuhu....
nmpak2...itu aku yg lukis...buruknyeerr...

 ini pun kami yg lukis....seharian buad benda alah nieh...
melukis,,mewarna...ini stor sukan,..
buad nih time dh abis pmr...
so...kami tolonglah cikgu conteng dinding...

 hey..my name again....hohohoho..
pelajar terbaek PMR 2009...
sekolah aku selalunyer yg dpt 8A sorang dua jer..
almaklum lah kami skolah kg...
x mcm skolah bandar...
seratus lebih dpt 8A...huhuhuhu

petg jumaat tuh...tetiba abg aku msej ajak pegi kuantan..
erm,,,aku pun ape lgi nk ikutlah..
huhuhu...bosan giler ddk dlm kereta 2jam lbih...huhuhu...
smpai rmah kat kuantan pun mlm..
nk tau motif abg aku ajak gie kuantan..
motif dye suruh jaga anak dye nih...

 haa...budak nieh lah..
dye demam...makan,,minum susu semua taknak...
penat dah kakak aku bg..semua dye x nk..
asyik nangis jer...
pastuh aku try dye bg susu..
hee...dye nak lah..habis dye minum susu..
terbaek kan aunty...hehe...
aku bg dye mkn aiskrim dan coklat..
selamba jer aku..haha..dh lh dye demam...
pastu dye dh ok..
x nangis lgi dh..
pandai x aku jaga...hahahahha

 saya baru pndai merangkak...
gile lasak budak nih...
pening kepala jaga die...
bley pengsan tau tak...
adui...
hari nie rsenye kne pegi kuantan lgi...
waa...cita2 aku bkn nk jdi babysitter....
mlasnyer nak pegi kuantan....

Wednesday, May 16, 2012

Cokelat...

hai assalamualaikum..
huhuhu...
hary nk citer psal coklat...
sbb rmah aku nie mempunyai lambakan coklat...
pheww....
almaklum lah...kakak aku bru balek dari langkawi..
heee...

huhu..sape dtg rumah aku dpt lah coklat nieh...hoho...
jom tgok fakta2 coklat....

9 Perkara Yang Anda Tidak Tahu Tentang Coklat
  1. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa coklat mempunyai kafein di dalamnya.Tetapi adakah anda tahu bahawa anda akan makan lebih daripada sedozen coklat bar untuk mendapatkan jumlah yang sama daripada kafein daripada secawan kopi?Terdapat kira-kira 5 hingga 10 mg kafein dalam satu auns coklat pahit, 5 MGS dalam coklat susu, dan 10mgs dalam cawan enam auns koko.
  2. Coklat sebenarnya adalah sumber tenaga yang bernilai. Coklat chip tunggal boleh memberikan tenaga yang cukup untuk seorang manusia dewasa berjalan sejauh 150 kaki.
  3. Chocolate mempunyai kelebihan kesihatan yang terbaik. Ia membantu dengan kemurungan, tekanan darah tinggi, tumor dan sindrom pra-haid.
  4. Coklat tidak menyebabkan atau memburukkan lagi jerawat, ini adalah satu mitos.
  5. Satu auns coklat atau koko penaik mengandungi 10% daripada pengambilan harian yang disyorkan zat besi.
  6. Coklat boleh membawa maut untuk anjing. Coklat mengandungi bahan yang dipanggil "teobromina" yang boleh menjadi toksik kepada sistem anjing pusat saraf dan otot kardium.
  7. Orang ramai membelanjakan lebih dari $ 7 bilion dolar setahun hanya pada coklat.
  8. Penggunaan per kapita coklat menunjukkan bahawa setiap orang menggunakan 12paun coklat setiap tahun.
  9. Coklat susu adalah jenis coklat yang paling digemari.Walaubagaimanapun, coklat gelap amat popular di kalangan lelaki.
#copypastejer
    so korang x pyah risau nk mkan coklat..makan jer ok..huhuhu...


    mcm aku..aku suka giler coklat....
    huhu...klau nk bg hadiah kt aku,,bg je coklat...
    hahahahah(sape plak nk bg hadiah kt aku)

    klau keyboard aku cmnie..sehari jer dh abis aku mkn...hohoho

    Zaman Kanak-kanakku


    hai Assalamualaikum...
    hari nie mood ceria + happy..
    huhuhu...
    hari ni nk cerita masa aku knak2 lgi...
    knak2 means waktu skolah rendah lah kn..
    erm dulu..aku rasa aku x brape suka nk blajar...
    pegi skolah rajin..tpi utk maen jer...
    ntah ape2 kan aku...
    klau peksa slalu dpt no belas2...hihi..malu2...
    x nk ckp lgi...sbb tuh UPSR aku x bgus...
    aku dpt 2A jer...
    huhuhu..dulu balek skolah jer...tuka baju terus pegi maen...
    lantak lah panas ker ape...aku nk kuar jgak..
    hujan je aku x kuar...huhuhu
    selalu jgak kne marah..tpi aku buad bodoh jer dlu...hahahaha...


    lupakan yg tuh..
    aku nk cerita permainan2 yg aku penah maen..
    kat lorong rumah aku..time tuh,, aku dgn kawan aku (fatin nor farhana) jer yg perempuan..
    yg laen semua lelaki...
    kanak2...ape kesah laki ker perempuan..janji dpt maen...
    aku dgn kwan aku maen dgn laki2...wah2...
    naseb baek aku x tomboy...huhuhu
    aku ade sorg kwan laki yg rapat dulu..afiq izzudin...
    dye sebaya dgn aku...satu kelas dri darjah 1 smpai darjah6...
    rumah dye depan rmah aku jer...
    huhuhu...dye jelah yg sebaya..yg laen ade yg lebih tua,,lebih muda...

    hoho..jom tgok ape permainan yg aku maen..
    gasing....
    budak laki maen gasing...aku pun nak maen jugak...
    x kira...aku nk maen jugak....
    hahaha..
    layang2...huhuhu..
    aku buad sndri tau lyg2 nih..mak aku buad kn...huhuhu(bkn aku)...
    sehari je pkai dh koyak..esok buad lgi..hahahah...






     haa...ape yg upin maen tuh...
    galah pnjg2...aku suka giler games nih...
    best sgt..
    nk tau abis jln raya kt depan rmah aku tuh kami conteng sbb nk maen galah pnjg nieh...
    gune ape???gune kapur yg kat skolh tuh...hahahahah....
    maen nih ganas tau x...
    tambah2 maen dgn lelaki...hohoho..
    kteorg maen dgn cina...sbb geng melayu x ckup..
    melayu vs cina...cina lah menang...
    dyeorg ligat kot....aku nk sgt msuk group cina sbb dyeorg always menang..
    heheheh
     permainan seterusnyer guli....huhuhu...
    aku x minat sgt maen nih..tpi aku selalu menyibuk tgok budak laki maen...
    aku x nk maen sbb nnt abis guli aku dyeorg amik..
    yelah,,klau kalah...dyeorg amik guli aku...huhhuhu..
    aku x suka maen nih...
    huhu..drpada guli aku kne rampas..baek aku maen congkak....
    lgi best...aku selalu maen dgn fatin farhana tuh...sbb dye perempuan..
    kdg2...aku ader gak pegi rumah afiq maen congkak nih...
    aku x suka maen dgn afiq...dye selalu maen tipu...
    huhuhu...kdg2...aku ckp kt dye"x nk maen dgn kau lh,,,nk balek"
    pastuh dye jawab "ok2,,x tipu lgi"
    pastuh tetap gak same...maen tipu..hampeh...hahahah..
    maen sorok2 pun best gak...
    huhuhu..kteorg suka maen dekat2 nk maghrib..
    mak aku kate jgn maen nyorok2 time maghrib..
    nnt kne sorok kt hantu tuttttttttttttttttttt....
    hoho...klakar jer...sbenarnyer nk takutkan aku...
    maghrib2 spatutnyer balek rmah mandi,,solat..
    nih x,,maen jer kje...hahahah


    byakk lgi games yg kteorg maen..
    teng teng,,maen badminton,,lumba basikal,, batu seremban,,tutup botol..maen masak2 pun ade...
    korg jgn igt budak laki x nk maen mask2 k..
    kwan aku maen jer sekali dgn aku...hahahaha



    zaman kanak2 sgt menyeronokkan...

    oklah cukup smpai disini...
    eh lupa ade satu lgi nk bg tau....
    ada satu permainan  jer aku x maen...
    maen spider tuh..
    ala yg lawan labah2 tuh...
    dyeorg crik labah2 kat pokok2 dan daun2...
    bknnyer aku takut labah2...
    tpi sbb aku x penah jumpe labah2..
    aku x pndai crik..
    dyeorg kate..x der labah2 x bley maen..
    sdih jer..aku nk maen...
     hahahahaha..

    THE END

    Laman Bersosial..


    Hai..
    Assalamualaikum..
    ape khabarkah???
    sihatkah???
    dah mkn kah???
    huhuhu...byak tyer plak aku...
    entry kali nk story psal laman sosial
    mmg byakkan laman sosial nieh...
    aku pun ader byak akaun laman sosial...
    antaranya ialah
    haa..friendster...aku join nieh dlm tahun 2006..waktuh tuh aku baru darjah 6..
    abg aku yg tolong buadkan...
    rmai jugak friend kat stu...
    yg bestnyer friendster nieh...aku suka tuka background...
    cantik2 background dye...huhuhu...itu jer best...
    huhhuhuhu..
    pastuh dlm beberapa bulan yg lepas aku ade sign in friendster..
    friendster dh laen ...

    haa...logo pun baru...serius aku x pham friendster yg bru nih...
    aku mlas nk bkak..

    laman sosial yg seterusnyer ialah
    huhuhu..yg nih erm...aku mula start dlm hujung 2007 kot...
    ape yg best eh myspace nih...
    erm..dye ade games...hahaha...friendster x der game....
    hahaha..tuh jelah...kot..
    yg laen cuma boleh komen2...tag gambar,,tuka2 background same jer...
    cpat bosan lah my space..
    then 27 Disember 2008..
    aku mula melahirkan akaun baru iaitu



    erm...aku buad jer tahun 2008..
    tpi mula aktif dlm pertgahan 2009...
    aku suka fb sbb dye bley chat..
    dye bley thu kwan2 yg online...(myspace pun ade)..
    xder beza sgt dgn myspace..
    tpi aku prefer more to facebook dri my space lah...huhuhu
    facebook aktif smpai skrg...
    sini klau nk add

    then...aku berjinak2 dlm dunia blog...


     erm aku buad blog tahun lpas..awal 2011....
    erm...blog nih aku pling suka..
    sbb aku bley cerita kisah aku...
    kngan manis,,,kngan pahit...
    dye kira mcm diari lah...
    diari online gitu...
    aku mmg suka tulis diari nih...kt rumah pun mmg ade buku diari...
    huhuhu...dulu aku x brapa rajin update...
    sbb dlu ddk asrma...tahun nih mula rajin sbb aku penganggur...
    heee,..pasnih dh mula x updated dh sbb nk msuk blajar balek dh...yeah...
    korg..follow tau...

    dan akaun yg baru beberapa bulan aku gune ialah
    huhu..aku mula buad dlm pertgahan bulan 2 tahun nih...
    bru lgi kan...huhuhuhu...
    best lah jugak twitter nieh..
    dye laen dripda yg laen..
    laen sgt2 dgn fb,,myspace...
    mula2 mmg rasa x thu aper pun...
    ape itu RT,,DM,,TL..
    semua blur...pastuh biler dh tau.. phew...
    laju jer aku nih....dlm masa 2 hari..aku dh bley tahu hampir semua...
    hahahahaha..
    follow disini kalau nak follow..
    aku akn follow balek lah nnt...

    sebenarnyer byk akaun yg aku join..
    Tagged,,skype,,byak lgi lah..tpi mlas lah nk tulis..sbb aku jarg on...
    tau x..aku tulis dlm satu tempat semua password dan username...
    huhuhu..giler byk sgt akaun..x mampu aku nk igt..so aku tulis lh...
    hahaha...

    SEKIAN...

    Happy Teachers day








    Selamat hari guru cikgu-cikguku...
    terima kasih sgt2 sbb ajar saya macam2 bnda...
    cikgu ajar saya ABC,,123..membaca mengira,, menganalisis,,buad experiment,,melukis..
    byak lgi lah...
    jasa cikgu mmg byak sgt,,mmg tdak terkira...
    pengorbanan cikgu amat saya hargai..
    sanggup dtg kelas mlm utk ajar saya..
    sggup mninggalkan keluarga sbb nk ajar saya...
    saya sayang semua cikgu2 saya..
    cikgu tadika saya (x igt namanya)
    cikgu2 SKPJ (2001-2006)
    cikgu2 SMKJ(2007-2009)
    cikgu2 SMTTJ(2010-2011)
    terima kasih sbb marah saya...
    klau cikgu x marah,,saya tak sedar kesilapan saya..
    terima kasih sbb tegur saya..
    terima kasih sbb ajar saya
    terima kasih sbb sabar dgn saya..
    terima kasih utk segala-galanya..
    terima kasih cikgu..=)






    Tuesday, May 15, 2012

    Malu Lagi..

    Assalamualaikum:9:..
    huhuhu..bru balek dari hospital:118: tdi...
    pegi tgok atok sedara:93: yg dh berminggu kt hospital..
    dulu aku gie tgok kt hospital putrajaya..
    pastuh dh pndah hospital kuala pilah:50::20:..
    naseb baek dkat je kt pilah...
    klau x asyik pegi putrajaya je lah..

    after balek dri hospital..
    pegi cek mata:131: aku yg rabun nieh...
    ok2...power dh tambah..pheww...
    mula2..aku igt nk tambah power jer...
    pastuh pujuk rayu:face59: ayah aku..
    yeah...dpt cermin mata baru:face44:...
    cermin mata lama...bye2:116::116:...
    membazirkan..pdahal bingkai yg lame elok lgi...
    huhuhuhu..
    org tuh kater bley amik lgi sejam.
    so aku pegi lah bank dulu

    pegi bank sbb:50:
    nk bayar duit matrik RM480...
    tpi sbelum tuh ayah aku sruh kuar duit biasiswa:face52: aku..
    aku pegi lah kt mesin ATM tuh,,sendirian..
    tiga kali aku cucuk:face24: kad aku...
    aku pun pelik...knape mcm laen jer:face63:..
    org laen pun dh tggu kt blakang nieh:face53:...
    dgn selamba ayah aku cakap..
    "itu mesin masuk duit"
    what:face24:???...alamak...malunyer aku:face16:...
    slah mesin daaa...
    dh lah ayah aku ckp dgn lantang skali:face67:...
    malu woi org dgar...hahahaha.....

    sabar jelah..
    huhuhu...
    pastuh aku gie jalan2 kt area bank
    org plak pndg aku mcm aku nih artis:face64: plak....
    ala2...knape nih:face56:...aku bkan artis....
    msty dlm hati dyeorg "budak nieh lah yg slah pegi kt mesin atm tdi"
    waaaaaaaa.....abah jom balek....x nk dh ddk stu lame2:face59:...
    after tuh pegi bayar duit matrik...

    then pegi amik cermin mata jab...
    pastuh aku balek:face16:...

    Aku x nk pegi bank tuh lgi (hahaha..nnt aku KENA pegi jugak)