Monday, May 14, 2012

KeraNa Printer...

Assalamualaikum...dan selmat pagi...
wee...awal plak aku upated blog ary nie kan...
hey reader aku dh buad keputusan nk smbung blajar kt mne...
mula2 memang agak pening dan serabut otak aku pkir psal nk msuk mne nnt...

sbb aku ader 4 pilihan....2 dari swasta dan 2 dari kerajaan.
dan of course lah aku pilih kerajaan...
huhuhu..klau aku pilih swasta maun rabak poket ayah au...huhu
setaun jer dh RM ++ +++...giler...
huhuhu..x sempat nk kumpul duit lgsung nnt...
habis kt aku jer...huhuhu...

yg dua dri kerajaan tuh lah buad aku pening...
antara diploma dan matrik....
2 hari jugak pkir psal nih...
aku pegi tyer pendapat org,,,kakak,,abg...semua aku tyer...
dan majoriti sruh pilih matrik dan minoriti sruh pilih diploma...
pastuh x lamer tuh aku dh dpt buad keputusan...
yeah...

tpi yah aku sruh amik diploma...
aku ckp aku nk matrik...
then ayah aku kater..xper...sbb keputusan dtangan aku...
huhuhu...naseb baek dpt ayah yg mcm tuh...
huhuhuhuhu...
eh...tajuk macam laen kan...
oklah brulah nk smpai kepda tajuk utama...
about Printer...

hehehe...skrg nih...semua borg,,surat tawaran or wat ever utk smbung blajar semua kne print sendri...
owh..menyampahnyer aku....send jer lah kt rumah nie...
or dyeorg dh x der bajet nk antar kt rumah...
masalahnyer..ssh lah nk print...

mula2...aku call kawan aku...pastuh dye kater ok...bley gune dye punye printer
then aku call lgi sbb aku nk dtg rumah dye...
pastuh dye x angkat2....erm....
ayah aku crik inisiatif laen....
then...aku pegi rumah kwan ayah aku...
argghhh...laptop kawan ayah aku plak ader problem...
nyesal aku x bwak laptop... huhuhu...naseb2...
x dpt jugak aku nk print....huhuhu
rumah aku ader printer...tpi aku x tau nk install kt laptop aku tuh...
huhuhuhu...
pastuh biler aku dh fed up...aku buad sndri...
aku install printer aku...yeah berjaya...
cmner aku tau install???
tgok internet lar...
maklumat hanya di hujung jari...
 yeah..aku dh happy dh sbb printer dh installl...
then biler aku dh nk print...
dye kuar mcm nieh...
"install print head"

aper itu print head...
ok...aku baca lh kt tenet...
owh dye sruh msuk kan ink...means check ink...
so aku pun gi refill lah ink printer tuh(abg aku dh ajar)...
ok cun dh isi ink semua...then...
dye kuar lgi...
"install print head"..
 
huhuhu..aku dh bengang..then pegi call abg aku..tyer mcm mner nk buat...
dye ckp tggu dye balek mggu depan...
mang ai...aku nk borg tuh cepat...
xder mser aku nk tggu abg aku der...
hampeh...

erm...konklusi nyer..smpai skrg aku x print lgi....
waaaaa.......

6 comments:

  1. Aku punya nasib baik tak payah nak print . Dia hantar bukan main tebal lagi -_-

    ReplyDelete
  2. Salam.. sarah komen kat sini je ye. sarah dah pilih 5 blog jadi bloglist http://sararose-93.blogspot.com/ dan blog eifa salah satunye.. huhu.. so, rajin2 update blog okey.. salam kenalan..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa...thank sesgt...
      wee...insyaallah akn selalu update

      Delete
  3. tahniah dpt sambung belajar.. nanti study baik2 eh,

    ReplyDelete