Wednesday, October 24, 2012

Busy month

Assalamualaikum...
hai...aku dh lme kan x update blog nie...
actually almost one month aku x balek rmah...
mmg ar kolej aku dekat dgn rmah..
tpi aku berkesempatan nk balek...
sbuk jer...

sorry kt kwan2 aku sbb aku x dpt kuar dgn korg...
bkn nyer aku SOMBONG ke ape...
aku sibuk...
almaklum lah dh nk dekat peksa dh nie...
lagi bpe hari jer lgi nie kan....huhuhu...


haa....ape tuh....
tu ar jadual pekse aku....huhuhu...
takutnyer...
x sgka pejam celik pejam celik dh satu semester aku kt matrik...
erm...sekejab jer kn...

moral of the story...
sorry kawan....aku busy..
.nnt klau aku dh habis pekse kita gie jalan2 k... 




UKM….Bestttttt…



13 oktober 2012…
Semua pelajar KMNS yg dpat A subjek ekonomi pergi ker UKm….
Seramai 170 org yg pergi bersamaan 5 bas…. 


berada di depan library UKM

Jam 6.30 pagi kne ade kt depan dewan KMNS….
Tpi pul 7.15 pagi baru bertolak…
Kami mmg suka menunggu nieh…
Smpai UKM lbih kurg pukul 9.30 pgi…..

Smpai2 jer trus mkn….
Huhu…mcm tau2 jer aku nie lapar…x sarapan lgi time uh,,
Mula2 uh rasa cm x nk gie…
Sbb dak praktikum aku 3 org jer perempuan yg gie….sorg cina,,sorg India…dan aku jer melayu…
Confirm lha aku x de kwan….waa…
Pastuh aku pkir2….kawan boleh crik…
Masa dlm bas dh jumpa sorg kwan…
Dye budak kuliah aku…tpi aku x penah nmpak dye…
Huhuhu…dye kenal aku owh…
Dye tau nama aku woi….hahah…tpi aku x knal dye…
NMPAK TAK AKU POPULAR DALAM KULIAH….hahahahahahah...

Eh2….dh jgn nk perasan sgt ar…
Agk2 crush aku knal aku tak…heeeeeeeeee…..
Oke2….abaikan…

Lpas jer sarapan….msuk dewan kuliah…
Owh…dgar lah ucapan…motivasi sikt…
Normallah …ngantuk…pastuh…
Kiteorg dibhagi ikut kumpulan….
Aku kumpulan 17…..
Pastu maen explorace…
Adui…dh ar pkai baju kurung…kne naek tgkat 6…..
guna tgga….lif sgt sesak….kurus aku weh….hahaha…
naseb baek aku cm dh biase sbb bilik aku tgkat 4….hahah..

then mkn…solat…gie library dan pkul 4 lbih balek…
pastuh sggah Jaya jusco seremban 2….hoh =.=….dh selalu pegi….bosan weh…hahha
pkul 7…gerak balek KMNS….pkul 9 lbih smpai…hohoho

haa…itu je lah…yg pnting best lah jugak…x der ar bosan…
dan aku rasa bersemgat nk blajar
GO GO EIFA…..



Thursday, October 11, 2012

my birthdayy !!!



10 oktober 2012,Rabu ,24 zulkaedah 1433….
Erm…tarikh apekah itu…hehehe
Besday aku lah…hehehe….
Yang ke 18….
Pechuuu pechhuuu *fireworks….yeah…
I loike…

Erm mlm 9 oktobr 2012…aku tido awal…
Normallah tuh aku tido awal…
Biasanye aku akn tido pkul 10.30…
11….erm awal kn…sbb mak aku kater tido awal..klau esk nye ade kelas…
Bru lah x ngantuk dlm kelas….

kk…sambung balek citer…
tgh sesedap tido…tpat jam 12…fon aku bunyi…..
byak kali lak tuh…
adui ai….
Pastuh aku pun bkak satu2…
 “Happy birthday”
 “hepy besday”
 “selamat hari lahir”
 “selamat hari tua”
 “sannah helwa”

Aaaahhhh…mcm2 ar…huhu…
Oke melebihi 20 mesj yg msuk…
And aku blas lh jugk time uh walaupun ngantuk time uh…
Terharu kot aku….thanks sesgt yer kwan….huhuhu…
Ade yg sggup x tido semata2 nk wish aku tepat jam 12…
Thanks kwan2…

Pagi tuh…msuk jer kelas dlm beberapa minit…
dyeorg nyanyi lah lgu hepy besday…
owh…thanks kawan2 praktikum….

Erm…x der ape pun yg best besday thun nie….
Cuma aku dpt tunaikn permintaan diri sndri before aku 18 tahun
Nk tahu ker ape bnda…..
Erm....bkn nk menunjuk ker ape…tpi ianya memberi smgat kt aku…
Aku Berjaya khatam alquran pda 9.okt 2012…alhamdulillah…
Itu lah yg aku target before besday…
Dan itu hadiah yg aku Berjaya memiliki utk diri sndri….

Mcm kelakar bile roommates aku kate nk buat pulut kuning…
Hish x pyah lah….huhu..ssh2 jer….

Then ptg aku call Miera…dye kt UIA…
Dye org first yg aku call…huhu…
Al maklum lah…FREE…aku call lah semua kwan2 yg aku rindui…huhu…
Ramai jugk lah yg aku call…heheh…

Tahun nie aku dpt nie…..
Dari pada syahfain…
dari sara..nie.
Terharu sgt2….
Walaupun aku mcm dh tahu kau nk buat ape,,bila kau mintak gmbr aku….
Nk hantr gi bomoh konon….hahahha…
Poyos….
Thanks …… “HEY KAU BUKAN ORG TERAKHIR YANG WISH K”….
Nk jdi org terakhir lah sgt,,,,

dan Tahun nieh aku dpt hadiah dari kawan aku  NADIA IZZATTI BINTI ISMAIL…
Dye bg bear…
Taarraaa…..
shin chan…heheh…
Thanks sesgt…
Aku suka…hahaha…

Next…kat fb….konfirm lah 100++ yg wish kan…
Almaklumlah ade yg igt kan….
Klau aku x ltak besday…..msti dua 3 org jer yg wish…x pun x der lgsung…hahah..
X kecik hati pun weh….hahahha…

Okelah…thanks kepada yg wish…..
Thanks sesgt…
Aku sayang semua kawan2 aku….
Walaupun ade yg pernah sakitkan hati aku…
Tpi aku tetap syg korg….
<3<3<3<3<3