Saturday, February 23, 2013

Stress week @.@

Assalamualaikum...
hey...buat ape...
aku ??? hehehehe.. aku bru jeeee bgun t.i.d.o.
aku nk topup balik tidur aku yg x brape nk ckup selama seminggu nie...
ape yg jdi ek mggu nie...
banyak giler ar bnda berlaku...
pening + penat + geram + marah + duka
suka???? xder....

mula dgn hari isnin...
aku sibuk buat presentation...
kelam kabut mencari jawapan sbb last minit bru dpt tahu kne buat presentation...

 erm..tgok ar meja..bersepah giler..
mmg pening ar mlm tuh crik jawapan...
nasib baek lah ade kawan aku tolong..
pastu aku kne tolong dye balik buat iklan utk hari keusahawanan...
haha...iklan utk kelas aku x buat...
iklan tuk kelas lain aku buat kan...hahaha...
x pe iklan kelas aku wan yg buatkn...
 huhu...sgt comel
 this is my girl...
selasa..cikgu math x de...so bncg psal hari keusahawanan...
aku dpt tahu yg mus dan zaid amik order nasi minyak 200 unit kat kafe...
pdahal  ayah aku dh tolong buatkan 120 unit...
dyeorg nie rase x ckup dan tamak...nk untung lebih...
sbb tuh tempah ikut sesuka hati....
mula2 aku x percaye...banyak kali dye percaya kn aku...
last2...pengurus kewangan (AM) tunjuk resit  pembayaran...
pergh...x bncg dgn aku pun kan....
smpai hati....
knape dye x nak berbncang...bnda ni penting...
melibat kan wang....
aku tau lah dye ketua kelas...tpi..knape dye x bncg dulu...
geramm nyer...
tpi bnda nie hanya aku dan beberapa org je tau...
budak2 dlm kelas xtau...kesian dyeorg..erm...

next day... kiteorg ade mesyuarat tentang hari keusahawanan ..
mmg penig ar...byak kekeliruan...
 serius nmpknyer wan menguruskan mesyuarat kelas...
waktu mesyuarat...aku tgok...semua org dh serabut....
pling serabut aku tgok mus...tgok  rambut pun dh tahu...huhu...
mesyuarat bncg pasal pengurusan mkanan...pkaian..wang...
itu pun ade yg bergaduh....aku hangin betullah...
xpayah lah nk bergaduh...cuba bwak bertenang sikit...
pastuh ade sorg budak nie...ckp je lebih...kerja tak jln...
arggggggggggg.......geram.....

pastuh dlm mggu nie jugak...kiteorg semua kne hntar research english,...
byak giler....mggu tuh lah buat questionaire...
mggu tu buat analysis....pening...
2 kerja dlm satu mggu kne siapkan...
hari keusahawanan mmg konfirm2 lah pening...
pastuh ditambah pulak dgn research english...

hari khamiss...before hari keusahawan...
aku balik bilik pkul 6 lebih...
penat sgt...
dh lah kne jawab kuiz (hantam jer sbb x sempat nk belajar)
pastuh kne print english....kne pastikan tmpat berniaga ade...
byak kjer...argggg,,,,
tpi aku puas biler research english siap..
 yeah.....best giler...tpi aku x nk citer lah msalah dlm buat research nie...
almaklum lah...kje berkumpulan....pasti ade yg x buat kje...
erm...sabar jelah...

mlm khamis... kiteorg kne hias gerai kiteorg...
tpi before tuh sambut besday mok nadia...taraaa...
aku dh sediakan hadiah untuk dye...



after jer sambut besday kwan ku yg disaygi sorg nih...
kteorg start berbincg...
pasal order2 yg telah dibuat....
kiteorg jual ape???
kteorg jual mkanan iaitu nasi minyak,mi rebus,mi bandung, mi siput (sila google klau x tau), roti bakar., rojak petis..
nasi minyak dibuat oleh ayah aku...terima kasih abah...
kecuali nasi minyak mus dibuat oleh kafe,,,,,
so kiteorg ade dua jenis nasi minyak...
modal sorg bayar rm 50... dan kiteorg punye modal rm1050..
order yg telah diterima melebihi 250 unit...alhamdulillah...
ini order budak perempuan sahaja...
budak laki...aku x nak amik tau...
dyeorg punye asing...nasi minyak pun asing....
 (kecuali daus...terima kasih kerana membantu kteorg)
lantak korg lah...
sape sruh buat keputusan tnpa berbncg dgn kiteorg....
aku x nk amik tau...

this is my list....alhamdulillah...
rami jugak yg nk beli...
selepas digunakan ayat2 manis...kihkihkihkk

hiasan pulak...kiteorg buat biase2 jer...
mcam nie..

 tekalah ape bnda nie...nie kambing biri sbb name gerai kiteorg...
" LITTLE FLUFFY CUTE SHEEP"
comey x biri2 tuh...hahaha
erm...mlm tuh aku balik bilik pkul 1.30 pagi...
sbb aku sibuk buat biri2 tuh...hahaha...
terima kasih sbb ajar aku buat...

pagi jumaat iaitu pda hari utk kite berniaga...
pagi2 buta dh kne bgun...
thanks to mira sbb kejut kan...
aku x dgar lgsung loceng aku bunyi...
first time aku x dgar bunyi loceng....
selalunye aku mmg peka dgn bunyi loceng...
even loceng tuh bilik sebelah yg punye...
mybe terlalu penat...
itu pun aku x larat nk bgun...
tpi aku gagahkn diri pergi mandi sbb pkul 6.30 pagi dh kne ade kt gerai...
sakit hati biler smpai gerai...x de org...
dh janji kul6.30...asal dyeorg dtg lmbt...
ade yg dtg pkul 7...7.30.... 11 <------ini mmg nk kne dgn aku...
x punctual lgsung....
pastuh kiteorg mula dgn potong buah...
dh mcm knduri dh aku tgok...huhuhu..
seronok...hihi

 kiteorg bersyukur sbb ade secret garden kt gerai kiteorg...
so boleh lah rewang...
semua lecturer yg lalu ckp... "macam kenduri kawin"
pling sedih biler kelas lain ade budak laki...
kelas kiteorg x de pun bdak laki yg tolong...
kiteorg telah buktikan yg perempuan same kuat dan lagi kuat dripda lelaki...
ergg...x de lelaki lgi bgus....

 erm...gerai kiteorg berjln dgn lancar...
alhamdulillah...semua habis terjual...
keuntungan pun alhamdulillah...
walaupun ade yg kne maki hamun, kne marah,,
tpi kiteorg tetap sabr...
kiteorg kne marah sbb mus dgn zaid x hantar order dyeorg kt org yg dh tempah...
x gune....
kiteorg budak perempuan x tau menahu pasal tuh...
tpi kiteorg terkilan sebb...kiteorg x buat slah...kiteorg jugk yg kne marah...
sian kwan2 aku...
lpastuh aku call zaid dgn mus x berangkat...
maaf nadia...aku hempas fon kau...
aku geram sgt....first time aku rase mrah mcm nie...

pastuh...aku terpaksa explain kt budak2 nie yg mntak order dyeorg kt gerai...
aku cuba tenangkan dyeorg...aku bkn pengurus...
tpi aku dh rse mcm pengurus...
sbb aku kne minta maaf kt pelanggan sbb order dyeorg x smpai...
zaid dgn mus x gune.....
laen kali...agak2 skit amik order...
buat mne yg mampu...
x mampu jgn nak buat....

order budak perempuan smua nye oke...
x de masalah..aku syg budak2 perempuan...
korg buat kje dgn bgus...
mus kate nk bg untung sikit jer kpada budak2 yg x buat kjer...
tpi aku nk bg sama rata....aku tau dyeorg semua buat kjer....
mus...kau jgn sibuk hal kelas lgi dh...
teruskn hal korg dua org jer...aku x amik tau....

 
 sian kwan aku nie...dyeorg penat...
aku minta maaf kt org...
minta maaf sbb kne hadapi pelanggan yg mcm2 perangai....
pkul3.30 ptg 80% dh habis di jual...
kecuali rojak petis...
tpi akhirnyer habis sbb ade sorg makcik nie borong semua....
alhamdulillah....

pkul 5 dh siap2 kemas dh....
mlm nye..kiteorg janji nk tgok wan nasyid..



walaupun penat...aku dan nadia gagahkan diri nk tgok wan...haha...
after jer wan habis nasyid...trus je balik...
huhuhu...
okelah ckup smpai disini...
Assalamualaikum...

Sunday, February 17, 2013

DEMAM


Assalamualaikum..hai…sihat??
Aku???alhamdulillah..hari dh sihat…
Before nie x brape nk sihat sejak hari selasa lgi…

Ari selasa aku balik matrik..
Org laen cuti smpai ahad…aku cuti smpai selasa jer…
Erm.ari selasa balik matrik keadaan aku x truk sgt…
Biase2 jer…boleh lah buat kje mcm mengemas…
Pastuh mlm selasa…org laen sibuk buat tugasan…
Aku tidur…x larat nk bgun..badan aku panas …
Aku pun x tau cmne nk pegi kelas esk harinye…
Dh lah first day kuliah utk selepas cuti…
Aku demam pulak dh…
Aku pegi jugak kuliah…sbb aku rase aku larat nk bgun..
Roommates aku kate amik MC jer…tpi aku x nk..
Aku x nak tertggal kuliah dgn nota…
Aku akn pegi selagi aku larat…
Dalm kelas aku biase2 je lah…tpi x seceria mcm selalu…
Aku ddk diam jer…
Ade classmate aku tye “Fa..knape kau mcm serius jer,,,x ceria pun”
Aku ckap lah “bile badan x sihat,,x mood nk ceria kan diri”hehe..
Nk kate aku happy go lucky dlm kelas,,xlah jugak ..haha..
Maybe dye nmpak aku muram je kot…

dlm kuliah......
haih...satu deret tido..ape nak jdi...


Dyeorg ade discussion pasal rancangan perniagaaan smpai pkul6..
Tpi aku x pegi…aku x larat..
Aku balik bilik..mkn ubat dan tidur…
Malam pun aku tidur jer…mlm tuh bdan aku pnas giler…
Kwan aku ckp boleh masak telur atas badan aku…
Haih bergurau…tpi aku x mampu nk senyum…haha…
Ya Allah dugaan…2 hari aku x usik lgsung assignment…
2 mlm aku terbaring jer…
Tpi cam best sbb ramai yg caring…thanks kawan2 kelas…budak2 aras…
The next day..aku dh oke sikit dh…dh boleh lah buat assignment…
Roommates aku bila nmpk aku ddk kt meja belajar…
Dye ckp “yeah ifah dah sihat”..hehe…before nie atas katil jer…
Aku ddk atas meja belajar pun sbb esknye ade kuiz..
Aku kne belajar jugak…klau ikutkn mmg x larat…
Tpi aku dh oke sikit ar…
Mkn ubat..oke lah…

Mggu nie x boleh blik rmah…
Boleh outing..itupun slepas pkul 12…
Ade mcm2 program…
Jumaat
Penyampaian baucer buku…
Yg kne pegi penyampaian uh JPP, AJK,4 FLAT,KETUA BLOK KETUA PRAKTIKUM,PRD dan rmai lgi..
X semua lah…tpi…mmg aku menyesal lh pegi…
Bosan…klau aku tau..aku x nk pegi..
Sbb ramai yg x pegi…
Roommates aku semua ddk dlm bilik tgok movie,,tidur…
Kacau ptg jumaat aku btullah…hish
Mlm tuh ade pertandingan nasyid…
Roommates aku msuk..tpi aku x pergi tgok..
Sorry sayg..aku byak kjer…
Almaklum lah..tertgguh sbb demam..

Sabtu ade homecoming day utk alumni kmns…
Byak giler program,..drpada pagi smpai mlm…
Haih…aku x nk join…sbb aku bkn alumni…
X daftar pun nk jdi alumni…eiiiii teruknye aku nie….
Hehe…
Ahad pulak ade gotong royong cegah denggi…
dri pagi smpai pkul 12...kacau waktu ahad lah ...hish...
 
 ketua aras still tersenyum walaupun diganyang utk bgun pagi2..



Mggu depan..punye program
Argggg pening…budak akaun kene berniaga…
Kelas aku jual mkanan…
Erm pling sakit hati bila berbincang ar...
Budak laki nk untung jer tau…
Marah betul aku…
Penat aku ckp..kita berniaga bkn nk untung..tpi nk belajar selok belok perniagaan…
Haish…lgi satu hal…idea punya lah gempak giler…tpi modal x nk sumbang…
Mmg nk kne budak2 nie…
Sekali kene peril…huhu terdiam kau…haha..puas hati aku…
Lain kali jgn cakap lebih k…

Klah..nnt aku update lgi eh..
Aku update psal perniagaan A3P3…

Saturday, February 9, 2013

Selamat petang

Assalamualaikum
hey selamat petang...
korg buat ape ptg nie???
tgok tv?? jln2?? tidur??
hahaha..ape2 je lah...hehe..
aku??mcm biase ddk rmah..tgok tv,,mkn,,
dan gemuk...hahaha...bosan...
mmg tiap2 hari aku cmnie.. xder bnda nk buat ddk rmah...

klau kt matrik lak aku ade lah kjer skit...mcm wat assignment..
klau x de assignment..tidur lah...hahaha..
nk tgok tv mlas sbb tv tgkat bwah sekali..mlas nk turun...
ddk dlm bilik jer ar...

cuti 10 ari nie aku buat ape je lah kan...
byak tau bnda yg aku buat sbenarnyer...
maksud aku..buat assignment..
first sekali aku buat assignment utk subjek dinamika...
klau kelas lain ..dyeorg kne siapkan skrip utk berlakon...
kelas aku x de berlakon...yeah... menyanyi????
oh NO NO !!!..hujan,, sape nk tggung..haha...
kiteorg kne buat buku skrab tntang resepi berasaskan ubi..
nyam nyam...dapnyer...terliur bile buat assignment nie...
kjer nie in group...tpi aku dh buatkn separuh...lgi separuh..biar dyeorg siapkan....

next assignment is buku skrab agama...
ustaz dh bg tajuk awal2...
iaitu hutang menurut perspektif islam...
sbb tuh lah aku tulis status nie kt fb....huhu..

mmg betul pun kan...wajib bayar hutang k...
sesape yg ade hutang tuh..byar lah cepat eh...
x baek berhutang nieh....

lpas tuh assignment rancangan perniagaan...
oke tugasan nie aku dh penah buat time kt skolah teknik dulu...
aku igt nk gie amik kt skolah...utk contoh...tpi xde sapee nk teman =(
kt skolah dulu buat sorg2...
yg kat matrik buat satu kelas...
mula2 aku pkir buat satu kelas lgi sng...
tpi lgi menyusahkn..dan lgi sakit hati...
huh =.=' lantak ar...aku buat bahagian aku jer lah..
pastuh nnt bg kt pengurus utama...
hehe...
aku akan bntu klau dh terdesak oke...haha...
jom tgok kesibukan classmate aku buat tugasan

nmpaknye mereka begitu sibuk...hihihi...
x sgka..x lame lgi akn berpisah dgn dyeorg nie...
sedih nye...insyaallah kite akan berjumpa lgi oke...
aku doakan korg berjaya...
hope sgt ramai yg dpt 4 flat utk pekse hari tuh...
korg boleh....chaiyok...heheh

oke lah..smpai sini jer...
daaa....

Tuesday, February 5, 2013

bertukar...



assalamualaikum..
new blog..
new header..
new background..
new picture..
new friend..
new life..

"PEACE"


Friday, February 1, 2013

upu

x lame jer lgi..aku akn habis matrik...
tggal 3 bulan jer lgi...
erm x sabar nyer nk habis matrik...hehe...
so aku kne buat pilihan nk msuk u mne
luar negara???tidak same sekali...
x nk ar luar negara...universiti dlm negara pun byak yg bgus2 ape...
betul x???

oke...tdi aku bru jer isik upu...
pening jugak nk pikir msuk u mne??
dh lah byak kne pilih..
ade 12 pilihan kot..
haaa...ini lah pilihan aku...

aku aliran perakaunan...so aku amik yg berkaitan akaun je lah...
pilihan pertama aku ukm..sbb ayah aku yg beriya iya sruh aku msuk situ..
aku pun ikut jer "abah" ckp...lgipun mmg aku nk msuk ukm pun...
ukm kan antara u yg terbaek...kan...
so yg laen2 tuh aku maen letak jer...
erm ayah aku x kesah pun..tpi ayah aku x bagi pegi U jauh2 sgt..
nnt ssh aku nk balik...
hehe...aku mmg pkir balik jer...hehe
klau boleh parent aku nk sruh aku balik tiap2 mggu...

nasib baek aku matrik dekat negeri sembilan jer...
so bile pihak matrik bg balik...
konfirm aku balik...klau x bleh balik...
aku akn outing balik rmh...
nmpak x...hahaha...aku rajin balik rmah...
kwan2 aku ckp...aku nie asyik balik jer...
ehhhh...biarlah..sukati aku lah nk balik ker ape..
aku x menyusahkn dyeorg pun kan...
ddk rmah lgi bgus lah...
dripada korg ddk matrik...kejenyer dating jer...
haish..
eh...terem0si plak...hahahaha...

smbung balik pasal u tdi...
erm harap lah aku dpt U yg aku nak..
amin...insyaallah...

muka ngantukk
 

i'm back


Assalamualaikum..
Hai korg…
Lame kan.. lame aku x update..
Erm..x der mase lah nk update..
Sibuk memanjang jer aku nie…
Erm..skrg bru lah FREE…aku dh start cuti utk midsem..
Cuti selama 10 hari jer..
Yeah..seronoknye dpt cuti lame…aku dh bosan ddk matrik..kihkihkih..

Tpi time aku cuti kwan2 aku x start cuti lgi…
Kwan2 aku start cuti 8.feb.. sedihnyer…aku dh lah cuti smpai 12.feb jer…
After raye cina trus msuk matrik…sedihnyer..
Aku bru nk keluar dgn kwan2 aku…tpi cuti x same…ape lah nasib kan…

Oke..aku nk citer ape yg jdi kat matrik k…
Mcm bayk jer nk taip nie…
Haih…mula mula start dgn citer Timbalan menteri pelajaran Malaysia dtg ke kolej
budak 4 pelet

Sbb ape lak dye dtg??
Sbb dye nk tgok bgunan yg dh rosak + rapuh nie…hahahaha…
Sian budak blok b1 sbb kne pindah blok laen..blok dyeorg dh retak seribu…
Mmg teruk giler bgunan tuh…naseb baek blok A x retak…hehe…
Erm..lame jugak tggu menteri tuh dtg…
Tpi best giler sbb pagi tuh kelas di batal kan…yeah,,,
Sebelum menteri dtg…kiteorg diarah kan gotong royong bersih kan blok masing2…
Gotong royong start pukul 8.00 pagi…tpi aku terlajak tidur smpai 8.30 pagi…
Opppsss…x sengaja….hehe…

Pastuh ade sambutan maulidur rasul..
Pagi rabu berarak dlm kolej jer..pastuh dgar sedikit ceramah…
Tgok nie…cantik giler banner…
Jeles giler…pndai dyeorg buat,,,mesty dyeorg menang nie…hehe..

farah bersama zaid (ketua blok B3)

Hari khamis tuh cuti..tpi kiteorg ade perhimpunan tergempar…
Sbb ape?? Sbb ramai yg keracunan makanan…
Haih…setelah di soal siasat didapati kafe x bersih..kotor… (ceh ayat)
Erm..x pasa2l kafe diarah kn tutup beberapa hari…
Arrrrrrrgggghhhh…mne aku nk mkan nieh…
Nk pegi kafe c dan kafe b jauh sesgt…
So aku mkn roti dgn maggi jelah…
 maggi aku maggi cuppp...lpas mkn buang...x pyah ssh2 kne basuh...hehe




Kesian… pastuh aku kne marah sbb mkn maggi.. .ala satu jer…

Hehe
Next story..
citer nie seram..huhuhu..
“siang kami kelaparan,malam kami ketakutan”
Dugaan betullah sem 2 nie…dh ar time uh nk pekse…
Hish…k mggu lpas byak citer kes hilang brg2..
Fon dan mcm2 lgi bnda berharga…dan byak bilik yg telah dipecah masuk..
erm.x taulah kjer manusia ker atau makhluk halus…
ntahlah…
pastuh kejadian pukau menjadi2..hish takutnyer aku…mintak dijauhkan…
pastuh org minyak lah bgai…aku x pasti kesahihhan nye…aku dgar dri mulut org jer…

haha..ape lah budak nie...merepek jer

mula2 aku rilex2 jer lgi sbb bnda uh x smpai kt blok aku…
pastuh terjdi kt blok aku..aras bawah…
bapak ar…dekat dh tuh dgn aku…serius takut…
aku nk study pun x aman..
disbbkan rase x tenang..aku tepon ar ayah aku..
hehe…ayah aku ckp baca lah yassin dlm bilik..
pastuh ayah aku bg doa yg perlu dibaca sebelum tidur…
byak gak tips yg ayah aku bg…
alhamdulillah buat masa nie bilik aku selamat…x de ape2..

lpas tuh hari selasa aku start ujian pertengahan semester…
sekejab jer peksa…3 hari jer…
selasa sampai khamis
erm alhamdulillah oke…boleh jawab..
tpi resultnyer x tau..nnt kan je lah eh…
tdi kelas mcm biase jer..
yg best nyer kelas start pkul 9 lebih..
sbb black out satu kolej…
pkul 6.45 pagi rasenyer black out..
ngam2 aku habis subuh…trus jer padam…
naseb baek dh siap mandi dan iron…
sian kwan2 aku yg x iron baju pegi kelas tuh…hahaha…
sape sruh bgun lmbat..kehkehkeh..

oke bye