Friday, February 1, 2013

i'm back


Assalamualaikum..
Hai korg…
Lame kan.. lame aku x update..
Erm..x der mase lah nk update..
Sibuk memanjang jer aku nie…
Erm..skrg bru lah FREE…aku dh start cuti utk midsem..
Cuti selama 10 hari jer..
Yeah..seronoknye dpt cuti lame…aku dh bosan ddk matrik..kihkihkih..

Tpi time aku cuti kwan2 aku x start cuti lgi…
Kwan2 aku start cuti 8.feb.. sedihnyer…aku dh lah cuti smpai 12.feb jer…
After raye cina trus msuk matrik…sedihnyer..
Aku bru nk keluar dgn kwan2 aku…tpi cuti x same…ape lah nasib kan…

Oke..aku nk citer ape yg jdi kat matrik k…
Mcm bayk jer nk taip nie…
Haih…mula mula start dgn citer Timbalan menteri pelajaran Malaysia dtg ke kolej
budak 4 pelet

Sbb ape lak dye dtg??
Sbb dye nk tgok bgunan yg dh rosak + rapuh nie…hahahaha…
Sian budak blok b1 sbb kne pindah blok laen..blok dyeorg dh retak seribu…
Mmg teruk giler bgunan tuh…naseb baek blok A x retak…hehe…
Erm..lame jugak tggu menteri tuh dtg…
Tpi best giler sbb pagi tuh kelas di batal kan…yeah,,,
Sebelum menteri dtg…kiteorg diarah kan gotong royong bersih kan blok masing2…
Gotong royong start pukul 8.00 pagi…tpi aku terlajak tidur smpai 8.30 pagi…
Opppsss…x sengaja….hehe…

Pastuh ade sambutan maulidur rasul..
Pagi rabu berarak dlm kolej jer..pastuh dgar sedikit ceramah…
Tgok nie…cantik giler banner…
Jeles giler…pndai dyeorg buat,,,mesty dyeorg menang nie…hehe..

farah bersama zaid (ketua blok B3)

Hari khamis tuh cuti..tpi kiteorg ade perhimpunan tergempar…
Sbb ape?? Sbb ramai yg keracunan makanan…
Haih…setelah di soal siasat didapati kafe x bersih..kotor… (ceh ayat)
Erm..x pasa2l kafe diarah kn tutup beberapa hari…
Arrrrrrrgggghhhh…mne aku nk mkan nieh…
Nk pegi kafe c dan kafe b jauh sesgt…
So aku mkn roti dgn maggi jelah…
 maggi aku maggi cuppp...lpas mkn buang...x pyah ssh2 kne basuh...hehe




Kesian… pastuh aku kne marah sbb mkn maggi.. .ala satu jer…

Hehe
Next story..
citer nie seram..huhuhu..
“siang kami kelaparan,malam kami ketakutan”
Dugaan betullah sem 2 nie…dh ar time uh nk pekse…
Hish…k mggu lpas byak citer kes hilang brg2..
Fon dan mcm2 lgi bnda berharga…dan byak bilik yg telah dipecah masuk..
erm.x taulah kjer manusia ker atau makhluk halus…
ntahlah…
pastuh kejadian pukau menjadi2..hish takutnyer aku…mintak dijauhkan…
pastuh org minyak lah bgai…aku x pasti kesahihhan nye…aku dgar dri mulut org jer…

haha..ape lah budak nie...merepek jer

mula2 aku rilex2 jer lgi sbb bnda uh x smpai kt blok aku…
pastuh terjdi kt blok aku..aras bawah…
bapak ar…dekat dh tuh dgn aku…serius takut…
aku nk study pun x aman..
disbbkan rase x tenang..aku tepon ar ayah aku..
hehe…ayah aku ckp baca lah yassin dlm bilik..
pastuh ayah aku bg doa yg perlu dibaca sebelum tidur…
byak gak tips yg ayah aku bg…
alhamdulillah buat masa nie bilik aku selamat…x de ape2..

lpas tuh hari selasa aku start ujian pertengahan semester…
sekejab jer peksa…3 hari jer…
selasa sampai khamis
erm alhamdulillah oke…boleh jawab..
tpi resultnyer x tau..nnt kan je lah eh…
tdi kelas mcm biase jer..
yg best nyer kelas start pkul 9 lebih..
sbb black out satu kolej…
pkul 6.45 pagi rasenyer black out..
ngam2 aku habis subuh…trus jer padam…
naseb baek dh siap mandi dan iron…
sian kwan2 aku yg x iron baju pegi kelas tuh…hahaha…
sape sruh bgun lmbat..kehkehkeh..

oke bye




No comments:

Post a Comment