Friday, June 21, 2013

Tips tips kecantikan diri


Salam Jumaat...


1. Untuk wajah yang segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan terus dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Dan ambillah sajadah, solat, berzikir, dan berdoa.

2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah senaman. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan zikir dan doa.

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Bukan hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlakku). (HR Ahmad).- ( DOA TENGOK CERMIN ).

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimah-kalimah Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyakkan sayuran, buah-buahan, dan air putih.

6. Untuk menjadi terkenal, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan dikenali dan disayangi.
copy and paste
" Selamat beramal "No comments:

Post a Comment