Sunday, August 25, 2013

Jalan2 dan shopping

Assalamualaikum,,hai sihat??? erm klah ari jumaat hari tuh, aku kuar jenjalan dgn bestfriend aku,, before aku msuk u.. pastuh nnt ssh nk jumpa dh,,maybe thun depan..rancangnyer nk kuar ari sabtu,,tpi sabtu aku gi key ell.. so awal kan skit,, dlm tgahri kiteorg smpai bahau,, mula2 rancang nk gi 2 org jer,,pastuh ade akak nie nk join skali,,orite jom..aku x kesah.. kiteorg gie jenjalan,,beli brg skit pastuh gi mkn.. erm..kat bahau baru jer bukak tutti frutti,,so kwan aku teringin sgt nk mkn tutti frutti,,konon nye aku lah yg belanja kan..oke lah jom mkn,, pastuh cari kedai x jumpa,,
perut dh mengidam sgt dh nie,,satu bahau pusing(tipu),,x jumpa hahahaha... kempunan nyer rase,,

pastuh kiteorg bertiga decide mkn kat marry brown...nk mkn mcD,,x do..order lah mkanan,,dsbbkan tutti frutti x jumpa,,aku bg lah kwan aku sorg uh mkn free kt marry brown.. sambil tgh makan2 uh,,aku saje belek2 resit,,sebb aku pelik sgt..mengikut pengiraan aku,,harga yg perlu dibayar adalah rm4+.++..tpi dlm resit hanya rm33.++... aku kira x guna kalkulator,,tpi aku tau lah,,,hahaha sbb otak aku otak nombor...hahaha..pastuh bru aku perasan abg tuh salah kira...ceh,,,guna mesin pun xpandai...aiyak..
pastuh aku pegi lah kat abg tuh,,aku kate yg abg tu salah kira,,dan aku tambah duit lgi...yelah dekat rm13 kot...xkan aku nk berdiam diri jer,,baik pegi bayar...kan... pastuh abg tuh minta maaf,,salah dye.. bab duit2 nie aku mmg peka,,, dlm akaun,,x imbang 1 sen pun dh kira salah...ini kan pulak rm13,,byak tuh...hahaha..
Atin kate kt akak tuh,, "muz,,klau pegi mane2 msty bwak kalkulator" haippppp diam ar...hahaha...


tgah sedap2 makan kt marry brown.. atin ckp "ehh,,itu tutti frutti"... hahahahahahaha.. aku gelak sampai menangis nangis...hahahaha.. punyalah puas crik tdi,,last2 depan mate jer..hahaha asal sblum mkn td x nmpk.. ade hikmah disebaliknya...hahaha..demi tidak menghampakan atin,,kite pegi jugak lah tutti frutti...walaupun time tuh aku dh kenyang sgt,,alah mkn ais krim jer pun kan... dlm pkul 6,,balik lah umah..huhu..


sabtu,,pergi KL,,rmah terbuka makcik aku,,,pastuh ptg sabtu pegi melaka..sbb akak ipar aku tggal berdua je dgn anak dye,,abg aku pegi kem..dh keje pun ade kem an..ermm...aku rse jauh sgt dri KL ke melaka tuh,,penat kemain...sampai umah abg aku kt melaka sebelum isyak...xsempat rehat,,,aku trus main dgn ank buah aku,, main ape??main lego... aku rindu zaman kanak2...hahaha... mcm2 binantang ade kat lego tuh,,,
anak buah aku sebut "atah"...igt kat ape bnda,,rupanye gajah...hahaha..bila lah dye nk pandai ckp...huhuhu..msty comel an..dan msty kuat bebel...selalunyer dye akan bebel bahasa minion jer...dye sorg jer pham,,kiteorg x pham..hahaha
 


 ini budak comel,,suka buat gitu depan kamera...gigit kang ha...hahaha..erm,,nk tau,, dlm mainan lego tuh ade buaian,,utk haiwan2 tuh naik,,anak buah aku,,dye sruh aku dukung... "nak ukung"..aku igt kan knape la sruh dukung,,rupanya,,dye nak ajak naik buai tuh ("uai aju aju")...Hahahahah kau igt muat nak naik..yelah,,nnt suh mama beli buai yer..hahahha..kelakar lah kau ni pina(afrina)...haha

ini tadi
pastuh tdi,,kiteorg gi tgok rmah abag aku,,,dh siap dah,,tggal nk pindah jer,,dye kate nk pindah before aku msuk U,,sbb nk suh aku kemas =.=',,tpi x jdi,,tggu aku cuti bru pindah...asal msty kne tggu aku...nk suh aku basuh rumah lah tuh...krikk krikk.. pasthree kiteorg gi shopping brg utk msuk U...byak jugak duit habis beli brg,,hahahaha...pling best abah belikan printer...yeahh yeahh.. senang lah aku nk buat assignment...huhu..
thanks abah...

 okelahhh dh ngantuk..good night...lap u...

No comments:

Post a Comment