Thursday, September 19, 2013

interview yayasan tenaga nasional

Assalamualaikum,, hari ni aku pegi interview TNB,,sgt2 takut sbb first time aku pegi interview ni..huhuhu..interview ni utk dptkan biasiswa,,..
mlm tdi,,aku buat mcm2 research pasal TNB,,dye punya carta organisasi lah dan lain2.. pastuh aku minta abg aku tolong skit2,, tpi aku buat research sekejab je sbb ade perjumpaan blok pulak..haih time2 cenggini lah nk ade perjumpaan..sabar jela...mlm tdi tido lbih kurang pkul 12.30..bgun pkul 6 pagi sbb 6.45 teksi dh dtg jemput dh.. bgus betul teksi tuh,,tepat jam 6.45 dye dtg..bgus nda punctual..

sampai kat UNITEN lebih kurang pkul 7.15,,hanya ade sorang jer yg dh dtg..pastuh ade 2 org lagi plajar UKM..aku dtg dgn kwan aku..so total plajar ukm yg ade 4org...waktu pendaftaran,,hanya ade 12 org je yg akan diinterview...drpda 12 org,,ade 6 plajar UKM..ramai kan...hahaha waktu interview,kiteorg di temuduga oleh tiga org panel iaitu CEO dye sendri iaitu Datuk Sri Ir.Azman Mohd dan 2 org lagi,, interbiu secara berkumpulan,,satu kumpulan 6 org dan ade 2 group jelah tdi..

aku group pertama dan org ketiga...nk tau cemana ditemuduga x??? dye ade 3 bahagian..
satu : perkenal kan diri
dua : ape yang anda tahu tentang TNB
tiga : perbincangan tentang sesuatu topik (ade pembangkang dan penyokong)

part ketiga aku,,,mcm sedih skit..aku dpt penyokong,,pastu penyokong x byak point nk ckp...aku nk pembangkang...huhuhu terkilan... xpelah...ini satu pengalaman yg baik utk aku.. yg pling best before ditemuduga,kiteorg dtempatkan disatu bilik selama 2 jam,,lame kan.,aku dpt berkenalan dgn semua plajar yg ditemuduga...dyeorg best,,friendly,,mcm dh lame kenal je kiteorg tdi.. best dpt jumpa korang...harap dpt jumpa kt mne2 nnt k..selamat berjaya la korang...
 

okelah..sampai disini jer..bye..

No comments:

Post a Comment