Friday, October 25, 2013

Pesta Konvo

Assalamualaikum,kali ni saya nak story pada yang berlaku malam tadi..
Malam tadi merupakan majlis pelancaran pesta konvo oleh Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan iaitu canselor UKM..

Saya melakukan persembahan pada hari tersebut iaitu bermain cak lempong ketika ketibaan Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan. walaupun saya orang negeri sembilan, ini adalah kali pertama saya berjumpa dengan Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan secara realiti. Saya berbangga dapat bermain cak lempong di hadapan beliau.. Paling saya bangga apabila lagu Kebesaran Negeri Sembilan berkumandang di UKM, saya ingatkan saya tidak akan dengar lagi lagu negeri sembilan kerana saya kini belajar di selangor,tpi saya tetap juga boleh dengarkannya dan menyanyi kan nya..

Ini gambar kami keltika latihan cak lempong dan rehearsal penuh pelancaran cak lempong.
Dan ini pula pada hari pelancaran pesta konvo UKM yang ke 41
 Tarian oleh kelab tarian




Terus terang saya katakan sangat seronok...ini pengalaman pertama saya bermain cak lempong di hadapan orang ramai kerana saya baru sahaja sebulan belajar bermain cak lempong.
Cukup sampai disini sahaja :).. Good Bye

Thursday, October 10, 2013

My special Day

Assalamualaikum,, hari  ni 10.oktober 2013 bersamaan hari khamis merupakan hari lahir aku yang ke 19 tahun.. Jom menyanyi sikit..

" Selamat hari jadi, selamat hari jadi, selamat hari jadi untuk aku,selamat hari jadi"



Hehehe..tak apelah,,menyanyi untuk diri sendiri kan.. aku tak sambut pun hari lahir aku,,sebab kelas aku hari ini sangat padat,, daripada pukul 8.00 pagi sehingga 7.00 petang... sampai sahaja di bilik terus je rehat..tak sempat nak buat sambutan.. tak kisah sangat sambut ke tidak... Yang penting di panjangkan umur,,dan dimurahkan rezeki..AMIN..

x ramai yg wish aku sbb aku hide birthday aku kt fb.. huhuhu aku nk tengok sape kwan yg btul2 igt besday aku tnpa facebook igt kan...alhamdulillah,,aku tau sape kwan aku yg sebenarnyer.. hahahaha xdelah..means kwan baik lah kan...thankss korang sbb igt besday aku..aku pun akn selalu igt besday korang..insyaallah


thanks korang...muahh..hahahahaha... erm balik jer bilik mmg aku call semua kwan2 aku....mmg lame ar bergayut...sorang ckp 30 minit...panas seh telinga aku...hahaha

saya dh 19 tahun..yeahhh yeahhh

Sunday, October 6, 2013

Wedding of the month

Assalamualaikum dan selamat tgahri... kali nk update pasal perkahwinan pakcik saudara saya... mggu lpas 28.9.2013,,majlis berlangsung bera,pahang dirumah pengantin perempuan. dyeorg nikah pagi dan bersanding pagi... Tahniah Azim dan Nolin.. ermm fisrt2 aku sampai,,aku nmpk pelamin dye...cantik giler ringkas tpi cantik. nak tgok ini dye
penganti dye nie,,iaitu azim dan nolin,, cantik x...huhuhuhu....
time tuh xde tema,,,so aku pkai baju carca marba jer...baju biru tudung purple...
 oke semalam lak 5.oktober 2013... kenduri dirumah pengantin lelaki iaitu di puchong...rumah wancu aku.. hari jumaat,,aku x balek rumah,,ayah aku jemput kt u...dlm pkul 7 mlm ayah aku amik kt u... lpas tuh sesat barat weh...hahaha ayah aku klau mlm mmg asyik sesat je..tambah pulak KL... smpai je umah wancu aku terus mkn...lpar giler weh...hahahaha... lpas tuh ml aku gi umah bibik aku sbb nk basuh kain...al maklumlah ukm x de air seminggu..haih sabar jelah...kt umah bibik aku,,tido pkul2.30 kau..hahaha

semlm aku smpai lebih kurang pkul11..pastu kiteorg siap kan sweet corner..ltak mashmallow,,gula2..tpi aku asyik mkn jer gula2 tuh...hahahaha..sedap kot







ini lah candy buffet yang dh siap...taraa... ehh lupa nk ckap tema dye peace gitu..huhuhu



dalam pkul1 kot,,pengantin pun dtg...huhu tgok pak cik ngan abg aku..haha..kuat nye mereka angkat tandu...hahahaha...
pelamin dye ringkas jer kan...oklah...nice jer...

tahniah lgi skali pak azim and aunty nolin..huhuhu...ok malas nk tulis..tgok gmbar jelah ehhh




 hahaha..pelamin nie kiteorg yg punya,,x dpt bergmbar dgn pengantin sbb pengantin gi photo shoot...so kiteorg lah pengantin nye...byak gila amik gmbr...tpi upload skit je lah...

ini ade lah baby of the year...comelnyer dhiya ni..rase cam nak gigit jer...huhuhu...



hahaha kat atas nie semua gmbr aku dgn kazen aunty and niece...
bila ptg,,mcm biase buat cabutan bertuah...yeah my number bertuah..aku dpt no 1001... dan dpt lah hadiah...huhuhu..mengantuk tggu name aku naik..hahaha...ayah aku x dpt no,,pastu aunty aku suh ayah aku amik.. "along amik no ni"..pastuh ayah aku ckp "along x main nombor" HAHAHAHAH... apekah??? amik jelah mne tau dpt hadiah...huhu.. 

dlm pkul 8.00 after magrib..aku gerak balik ukm...mcm biase sesat lgi...apelah...x pe lah..satu pengalaman yg menarik..dpt round satu KL...hahaa..

oke bye...selamat petang

maybe??

Friday, October 4, 2013

erm....

Hai assalamualaikum,, lame x update kan..emmm.. busylah byak kje sesgt..
ok kali nk update psal ape yg jdi sepanjang sebulan aku kt sini.. first aritu aku dgn rumate aku dan 2 org lgi jiran bilik pergi ke jalan tar. kiteorg pegi hari jumaat sbb jumaat mmg kiteorg xde kelas,,yeahh..best giler jumaat x de kelas. pkul 9.00pagi kiteorg dh gerak utk naik bas...mula2 pegi FEP dlu sbb nk anta fail pelajar pastu baru tggu bas utk pegi KTM...bas lame gila,,sampai kiteorg sempat mkn..pastuh kiteorg smpai bank negara lebih kurang pkul 11.30 kot... dri bank negara jalan kaki pegi sogo dan depan sogo ade lah jalan tar.. pling tak tahan,,kiteorg x thu jalan nk gi jalan tar,,terpaksa tye org..almaklumlah semua first time...tpi aku dh penah pegi sogo dah...

inilah dye muka2 yg pegi jalan tar,,smpai bilik lebih kurang pkul 6.30 ptg...kiteorg berhajat nk pegi lgi after dpt biasiswa ataupun pt...hahahaha...


 oke...oren giloss... ini baju kolej kiteorg..tema dye oren gitu..time nie semua nk peraga kan baju kolej dan beg YES yg wane pink...klakar betul...org lain punyalah cepat2 nk pegi taklimat,,kiteorg sempat bergmbar..
drpda berpanas tggu bas baik bergambar dulu kan...hahahah





ini pulak kiteorg tgh tggu bas depan DECTAR (dewan canselor tun abdul razak)...waktu nie lpas habis kemas bilik kesenian..pasni kiteorg berlatih kesenian dlm bilik khas,,,xyah lgi berlatih kat pentas...sebelum balik tuh sempat lah bergambar dulu.... okelah...itu jer...bye2