Friday, November 29, 2013

MY baby

Assalamualaikum, hari ini saya mendapat berita gembira daripada abang saya bahawa kakak iparlah saya telah selamat melahirkan anak kedua mereka.Alhamdulillah. Baby dilahirkan pada tanggal 29.November 2013 jam 4.44 petang seberat 2.95kg. Alhamdulillah saya dapat anak buah lelaki yang kedua. Nama masih belum diberikan tetapi kakak(2 tahun) kepada baby ini telah memanggilnya baby adam. Mungkin kerana ditempat pengasuhnya,,ade budak bernama adam.

Ini gambar yang dipamerkan oleh kakak saya..
Sangat comel,insyaallah esok saya akan ke rumah abang saya untuk melawat baby dan melawat keadaan kakak saya.. Alhamdulillah

Saturday, November 23, 2013

seremban

Assalamualaikum,
Hari ini aku amik ujian mikroekonomi..
yeahh!!! ini adalah ujian terakhir untuk mid test,,
rasa macam seronok sangat sebab aku dah boleh fikir untuk final exam dan siapkan segala final projek.
Muka ceria habis peperiksaan, harap dapat keputusan yang baik,Amin..
Selepas habis exam aku ambil keputusan untuk balik seremban.
aku pulang pada jam 5 petang, aku ambil tiket keretaapi dari UKM ke senawang.
Tetapi apabila sampai sahaja di seremban,pihak ktm memberitahu kami bahawa seremban adalah stesen yang terakhir.aku terpaksa turun diseremban, walaupun aku telah membayar tiket ke senawang.
aku suruh kakak jemput diseremban.. Seronok dapat jumpa adik beradik dan saudara mara.

Thursday, November 21, 2013

Tuesday, November 5, 2013

girl's day out

Assalamualaikum,, semalam aku dgn kwan2 aku keluar jenjalan,,,mmg normal bila cuti jer msty ajak keluar kan..haih..mula2 kiteorg rancang nk gi melaka,,pastuh x jdi,,rancang pegi mid valley je lah...hohoho... ape2 msty aku lead,,mlm tuh kjab call dye ni,,kjab call dye nie...haih...mmg byak kredit aku,,nak call korang..hahahaha..pkul 9.30 pagi kiteorg naik bas,,pkul12,15 gitu smpailah mid valley...lame betul naik train..huhuhu..mcm2 org dijumpai seperti negara asing,,,x puas hati bila smpai stesen UKM,,dyeorg sruh aku turun..sampainya hati mu...huhuhu..

dlm train mmg sgt lame lah kan,, aku pun on internet utk asu dan atin tweet2..huhu msalah nyer ddk sebelah2,,itu pun nk tweet kihkihkih,,,smpai merah bateri aku sebb dok share internet ngan dyeorg... hahaha,,bila aku tutup internet,,dyeorg smbung dgn msj pulak,,,hahaha atin ngan asu ni,,,ddk punyalah dekat,,ckp x nk,guna msj jer, apelahh..

sesampai jer kt mid,,bnda pertama yg dicari adelah tmpat mkn...pusing satu mid valley,,hampir sejam,,x decide lgi nk mkn ape,,,haih,,last2 aku yg decide,,dyeorg ikut jer..yelah dyeorg ssh sgt nk buat keputusan an..
dalam surau sempat jer bergambar...kihkihkih...
kiteorg pegi 5 org...atin bwak 2 geng,,pastuh aku dan asu..hehe... best ar dpt jenjlan ngan korang... mmg best pun..dan ade lah beberapa org kwan aku terjumpa kt sane..
heyyy,,bnda yg aku x expect adelah,,, dyeorg bg aku hadiah smpena besday...omg!!!! dh lame kot besday aku,,,thanks terharu nk nangis....x yah bg hadiah,,aku mntx memain jer,,x sgka dyeorg belikan...huhu..
aku dpt nie


 ahhhhh thank you,,,so sweet,,,mcm bf pulak yg bg...hehehe
 

pkul 4.00 kteorg gerak balik umah,,,hehehehe nk tau,,asu time pegi dye tido,,time balik pun dye tido,,,punya sedap landing atas bahu aku...haaaaa amik kau aku amik gmbr...kihkihkih..
nasiblah asu,,pastuuhhh bila nk amik gmbr lgi,,dye tersedar pulak...hahaha...kantoi..ok smpai disini saje,,,skrg aku pening sape nk tolong aku mkn nie...haih
help me plisssss...

Monday, November 4, 2013

Kawin Abg Aril

Assalamualaikum...mari kita ke johor pulak..buat ape pegi johor??? oke abg sedara aku kawin lah..seronoknyer,,,haaha sebb dpt kumpul dgn family yg happening plus pening dn ntahlah,,,ssh nk describe..dyeorg klau dpt berborak..pehh penuh notification aku...terutamanya kt wassap..penah sekali aku busy..x bukak fon..amik kau 800 ++ unread msj...gilos...hahahah ehh melalut sudah...jom smbung.. rumah mak lang aku kt batu pahat kg parit jelutong depan UTHM.. aku smpai johor tepat waktu zohor hari sabtu..
lpas jer ddk tgok tv mkn,,,kazen aku ajak gi mall..ape lgi...aku on jer...hahahaha...naik myvi tpi penumpang dye,,penuh ya rabbi hahahaha...

malam before kenduri,,mak lang aku buat kenduri doa selamat... mak lang aku buat style nasi ambeng gitu...firsttime aku tgok sbb joho an jawa..hihi...mak aku jawa gak tpi x penah buat pun..
sedapnyer,,lapar pulak..hehehe aku pun try mkn dlm dulang nie..sepatutnya satu dulang 4 org...tpi kiteorg mkn ramai,,aku,mak aku,makcik2 aku serta beberapa org kazen...mkn bergilir gilir,,sape dh kenyang bole bgun,,ganti org lain.. gila lahh itu pun x habis...hahaha nk tau..aku org first ddk utk mkn dan aku org terakhir bgun...hahahaha...org lain ddk siap ganti2 dgn org lain..aku x berganjak kot..dyeorg kate aku mkn byak...pdahal dyeorg x sedar aku mkn aym jer...ddk ratah ayam,,sbb tu lah lame...hahahahaha
best ar mkn cmnie,,pastuh ade bakar sate 1000 cucuk..sate pun makan cara cmnie... namanye sate ambeng... satu letak dlm dulang,,pastuh curah kuah,,sekelip mata habis...dasar pirana dyeorg nie..hahaha...

esoknyer,,pkul9.00 dyeorg dh siap pegi nikah,,abg aril mmg x leh ddk diam sbb dye dh risau sgt...hahaha rilex ar abg aril...waktu nikah,,aku x pegi,,mlas ar nk beratur pegi mandi...hahaha kiteorg update dyeorg nikah melalui wasap jer..kakak aku yg wasap sbb dye pegi...huhuhuhuh

keluarga mak lang aku,,tahniah abg aril :),kak jaja xde sbb dye kje kt arab,,sian kak jaja,,call smpai nangis2

pkul 2 ptg pergi lah anta dyeorg kawin..haha lmbt kan pkul 2...klau kt sini pkul 1.30 pun dh kira lmbt sgt an...aku smpai tertido tido menunggu nk pkul 2 tuh lma sgt...hahahah


ini pelamin dye..cantik kan..i loike...hahah
get ready tol!!!
oke i'm ready...huhuhu
nak tau byak giler dye mintak tol...lama sgt2... smpai kiteorg dh msuk ikut pintu lain dh...hahahahaha...seb baik dh get ready tol byak2... 
majlis potong kek..
dan seterusnya sesi bergmbar..

haaa!!!! amik sekali family wan dara naik,,,bole roboh pelamin pengantin,,,ramai sesgt...oh no ini bru separuh,,ramai lgi yg x de dlm gmbr,,,ramai x,,happening x...huhu i love them much.. seronok sgt2..
klau pegi ngantar pengatin,,x sah klau x 20kereta dan keatas...huhu ramai sgt..

 oh ini family along aku,,,angah aku x pegi sbb dye sibuk kje,, dye kate klau dye x kje,,satu malaysia x de elektrik,,yelah angah,,org caye tuh...nasiblah kje TNB..
 dari kiri pak itam,,ira,,me and syakirah...kami dikira sebaya,,aku tua berapa bulan jer,, klau x,,kita same tahun kan..hehehe..
this is my nephew,,,ommo dh pndai ckp,,,comelnyer,,,