Friday, February 21, 2014

anak buah keempat

Hai assalamualaikum,, semalam pada tanggal 20.Februari.2014,, abg aku ade wassap bgtau kakak ipar aku dh bersalin...happy giler...sukanya dapat baby lgi.. Baby lahir pada jam 6.54pagi seberat 2.65kg.. nak tau baby ape,,baby gegirl lah.. yeahh dh ade 2 pasang dah ank buah aku.. 2 org lelaki,, 2org perempuan.. nk tgok baby??? jab ehh
ini gambar yang diterima waktu baby mula2 lahir...huhuhu


 
ini gmbr yg aunty dye amik kan...awww comelnyer,, geramnye maksu tgok..huhuhu.. nama dye sape?? name dye Faqihah Sofia Binti Mohd Firdaus.. boleh panggil saya sofia,,,abg saya pggil saya "pia"..hihih..



Friday, February 14, 2014

Keputusan..

Hai assalamualikum,, cuti pun dh nk abis,,esok aku kne balik U dah,,
sepanjang cuti,,aku cuma keluar sekali jer,, xde lah keluar rumah byak kali sbb kwan2 x same cuti dgn aku,,sedih gila..kalau ade pun dyeorg ddk jauh.. ari tu ade rancang nk gi matrik tpi cancel sbb ade masalah, ntah lahh.. aku keluar berdua je hari tu dgn kwan baik aku sejak kecik..jiran sebelah rumah


abaikan muka kami...selfie lah sgt...huhuhuhu... even keluar berdua je,, ianya tetap best...kiteorg lame dh x jumpa kot..walaupun ddk sebelah rumah..
ok, mlm tdi tepat jam 12,,result sem 1 kuar dah...huhuhu mmg tepat kul 12 aku cek.. aku ni jenis x sabar,, walaupun takut sebenarnya...huhu... bismillah,, aku pun cek..
alhamdulillah,, aku ber syukur dgn ape yg aku dpt...alhamdulillah...

Wednesday, February 5, 2014

welcome Adam2

Assalamuaikum, kali nie nak cerita bnda yg gembira byk..semlm 04.02.14 lahirlah seorang bayi lelaki seberat 2.9kg di hospital ampang puteri...cehh mcm pembaca berita pulak.. nama penuh x pasti,,tpi kteorg panggil dye adam. adam no 2,,sebb adam yg pertama ialah di entry INI.. dlm entry tuh blum ade nama penuh lgi kan,,nama penuh dye Muhammad Adam Haris Bin Mohd Zaki.. adam yg kedua ni blum tau nama penuh nyer.. sebenarnya kakak ipar aku dgn mak cik aku dh berebut nama adam..last2 dua dua letak adam..hhuhuhu.. ehh lupa nak sebut,,mak cik aku yg lahirkan baby semalam...ini adalah adik abah yg ke 9.. anak first bibik (kiteorg pggil bibik,,bibik means makcik).. dye kawin dh lame,,and skrg bru dpt anak...alhamdulillah.. Kelahiran baby boboi nie sgt dinantikan dlm keluarga kiteorg.. semua org mula risau bila bibik aku msuk hospital..semua org mendoakan nya..semua org nak tau perkembgan di hospital,, pastuh bila baby dh lahir semua org happy sgt2.. semua org nak gi KL,,tgok baby..termasuk lah yg ddk jauh2,,semua nk tgok baby...awak terlalu istimewa adam.. ramai yg menantikan kehadiran awak adam...sama jugak aku,,excited dpt cousins yg keeeee?? ntah,,byak sgt..hahaha.. lets see adam yg comel gebu

 

waktu ni bru nk pegi bilik operation,,gmbr diterima melalui wasap,,aku x pegi pun.. bibik kne operation sbb baby bukan dlm keadaan yg betul,,kepalanya tidak kebawah,,so terpaksa operate...

Hai adam... x sabar nk jumpa..nnt kakak dtg sane ehh..


his name Adam Nawfal Bin Mohd Farib

Tuesday, February 4, 2014

Mid sem 1 break

Hai assalamualaikum,,dh lame x updat2e pnjg kan..oke2 kali ni aku update pnjg, dari aku start cuti smpai sekrg.. ape yg membuatkan aku busy sgt.. smpai kwan aku ckp,aku nie mengalahkan perdana menteri pulak..sibuk memanjang.. nak jumpa pun kne buat appoinment..haha
hahah maafkan saya.. aku abis exam 10.jan dan aku balik umah 11hb ptg..pagi tuh aku gi jalan2 ngan rumate aku dulu kat KL..rumate aku kan org sabah,,so dye nak shopping dulu before balik sabah...dye nak belikan something utk adik2 dye kt kg...bgus kakak ni..hahaha.. ptg tuh pun aku x trus balik rumah, aku gi umah mak cik aku kt TTJ,, pastuh dlm pkul 2 pagi pegi umah akak aku kat senawang.. knape 2 pagi??? sbb aku tgok citer penanggal dulu mah makcik aku...hahaha.. pastuh esoknya pukul 11 pagi bru balik umah...

pastuh 17hb jan (jumaat),, aku kne balik ukm..aku ade byak kje nak kne buat utk aktiviti sem depan..cuti2 pun busy...pastuh aku ade masalah kunci bilik,,mcm nak gila aku carik idea cemana aku nk dptkan kunci.. mula2 dyeorg suh pulangkan kunci bilik,,pastuh tetiba suh amik balik kunci tuh before 1.30 ptg...masalahnya,,aku kat rumah lgi cemana aku nk amik,,klau bekejar pun dh x sempat nk amik kunci.. aku suh kwan aku amik,,,ttpi org pejabat suh tuan dye sndri amik...agak ar, aku kt rmah,x sempat nk amik kunci..pastuh aku merayu suh kawan aku pujuk acik tuh..last2 dpt jugak kunci..kalau x,aku x tau nk ddk mne..

smpai ukm pukul 4.30 ptg,,sunyi nye ukm,,xde org..yelah org balik cuti.. kat aras aku cuma ade aku sorang je.. mak aku kate,,klau org ketuk jgn bukak,,pastuh mak aku x kasi kuar mlm... cemana aku nk gi meeting kalau aku x kuar mlm..meeting dijalankan tiap2 malam...selalunya balik meeting pkul 12,,pkul2 pagi.. aku buat bodoh jer,,jgn nak pkir bkan2 sgt..nnt lgi takut.. alhamdulillah selamat,xde yg ganggu aku.. 

20hb aku balik rmah..yeah cuti,,tpi nama jer cuti tpi busy tetap busy ok.. aku busy smpai 26hb.. haha..
24hb aku pegi johor.. buat ape?? cousins aku kawin.. pepagi buta,,katil aku dh kne gegar,,suh bersiap nk gi johor... mlm before kenduri,,mmg sibuk,, aku siapkan bnda nk buat candy corner,, pastuh mkn2 ade kambing bakar,,sate 1000 cucuk pastuh byak lgi lah... haih,,kalau ddk mah mak lang aku,,mmg mkn jer.. pastu dlm pkul 1.00 pagi,, aku dgn mak itam buat cupcake..
kazen2 yg mensibuk yg hias,,x sgka budak lelaki hias cenggini,,,bole lah,,janji sedap dimkn..

buat kat rumah mak lang aku kat parit raja batu pahat johor.. tgok ar meriah gile..dh mcm sambutan perayaan gong xi fa cai dh.. mcm kerabat diraja pun ade gak... meriah giler,, seronok dpt kumpul dgn family.. sape yg sambut besday bulan 1 pun kiteorg smbut sekali..taraaa,, memcm kek ade..
untunglah sape besday bulan jan... pastikan bulan oktober buat cmnie gak eh,, lpas tuh ade cabutan bertuah,,cabutan bertuah wajib diaadakan bg keluarga aku..hahaha.. cabutan bertuah diadakan 2 kali.. satu ptg lpas knduri,,satu lgi mlm..mlm punya cabutan bertuah adalah brg lektrik..sape yg bwak hadiah jer akan dpt hadiah,,,bru adil kan.. bg brg elektrik,,dpt brg lektrik..aku pun bwak jugak..pastuh aku dpt kipas...yeahhh..

pastu lpas je kenduri,,aku free,,x delah busy sgt...bosan dh ddk rumah,,semua movie aku dh tgok.. 
itu jelah sepnjg aku cuti.... mggu dpn dh balik u... T.T... maka blog ni pun akn bersarang