Saturday, May 31, 2014

Sepanjang May

Hai assalamualaikum,, lamenyer nyer nyer x update.. busy,, al maklum lah nak dekat exam ni..byak final projek nak disiapkan..ok2.. aku nak story ape yg berlaku sepanjang may ni...maybe entry ni panjang sbb byk sgt bnda nak cerita..hahaah

#1 Kenduri Rumah Angah

awal may,, aduh xigt brape hari bulan.. kenduri rumah abg aku kt Melaka.. buat kenduri pindah rumah..mcm biase aku xde kelas khamis jumaat, so ari rabu aku dah balik rumah. anak2 angah aku mmg ade kt rumah aku.. aku kne jaga dyeorg dlm sehari dua.. jaga si adam senang je,,bg susu dan tidurkan.. jaga afrina.. pehh menguji kesabaran.. bole darah tinggi aku.. mmg kne marah je la afrina dgn maksu dye. nakal sgt.. geram je tgok..haihh..
 this is afrina n adam.. tgok tv.. tgok katun je pina ni huhuhu
 tgok keganasan afrina kacau abah dye tido.. abg aku ni bru balik kerja mlm..dye pegi buli abg aku supaya jgn tido..abg aku tido je..lantak la ape anak dye nak buat..hahahaaha tergelak2 aku tgok dye ni lahh
abg aku belikan topeng ni utk afrina.. wahai abgku,, anak mu perempuan hahaha asal dye belikan topeng ni.. tahulah angah suka spiderman.. hahahahaha

pastu hari jumaat bru aku pegi melaka bawak budak2.. kendurinyer sabtu,, hari jumaat dok mengemas rumah abg aku.. kendurinyer dalam pkul 12.. byak giler mkanan..kenyang alhamdulillah,,ramai jugak sedara mara aku dtg..
 my sis in law and cuya there...
ini kes berebut nak amik gmbr ngan maksu kesygan...hahahahaha

waktu kenduri tu kiteorg sambut hari ibu,guru nurses sbb bulan lima kan..byak smbutan..huhu.. sedap btul kek tuh... dalam masa beberapa minit jer..hilang dah kek tuh...hahaha buas tau dyeorg ni.. habis kek tu dimkn eh..

akak ipar aku pensyarah kt UTEM,, so ramai giler pelajar dye dtg.. doa selamat pun anak murid dye yg bca yg dipimpin oleh ayah aku .. Utem ramai lelaki..so rmai giler pelajar lelaki.. xde ke pelajar perempuan,,nak kawan huhuhu.. ok ade satu bnda yg mengejutkan ialah,, pelajar akak aku ni,,sggup tidurkan adam(ank buah aku) bapak baik sih pelajar akak aku ni.. ke nak bodek dpt markah lebih ni ahhaha... trick betul..
bukti,, hahaha tu anak murid akak aku....siap tidurkan adam,, waktu ni da ptg.. smua da pnat..abaikan pakndak aku yg tido kt sebelah tu...hahahahaha.. 

mlm kiteorg ade bbq dan sambut besday kazen aku pulak.. before turun bwah buat bbq.. kiteorg buat towel parti kat atas...hahaha.. gila camera punye kazen..

xbetul memasing ni..hahahahaha.. seeronok ar selfie.. penuh fon aku gmbr korg yer..fine..
 ini kek kazen aku...comel kan.. lady bird..
bbq.. yeah mkn..huhu.. pastu dlm pkul 12 lebih,, aku terpaksa balik semban.. sbb pepagi ahad aku kne balik ukm..tghari aku ade meeting dgn ahli kumpulan utk presentation company...

#2 Dinner Kolej

Dinner kolej keris mas bertemakan Magical Winter Wonderland.. omg pening pkir nak pkai baju ape.. so kiteorg pkir pkai dress je lah,,x yah la nk over sgt.. before dinner,, budak2 ni sibuk ajak buat make up tutorial...hahaha make up lah sgt..pastu bergmbr je lebih..


dah make up da tu,,x mcm make up kan.. neutral is better..hahahah.. ok hari dinner,, mmg bdak2 ni asyik dtg bilik aku jer,, cri tudung lah,, make up la,,ajar pkai shawl lah.. ape2 jelah.. pkul 8 dah kne naik bas (naik bas?? hahahahah) lpas maghrib mmg make up cepat2 dan pegi lah dectar..
 yeah i'm wearing my feberet kaler.. blue sky.. make up.. alar kadar je.. hahah
 majoriti pkai biru..huhu i don know lah,, biru maybe ade kne mengena dgn winter kot..
best lah dinner mlm tuh,,gimik perasmian dye terbaik habis.. pastuh ade pesembahan dri Adibah Noor dan Radhi OAG,, best giler... dyeorg sporting abis,, tpi aku x bergmbr pun dgn artiz tu sbb rmai na nk bergmbr,,mlas aku.. mkanan ?? emm kureng skit,, nasi mcm mentah,, lain kali jgn katering kt org tu lgi k..
me and rumate ku dan si merah menyala tira...hahahah

#3 Geng Akademik Kolej

hai selepas berpenat melakukan tugas sepanjang TG2km haritu,, kiteorg akhirnya dpt pergi bercuti..
pada awalnyer nak gi melaka,, dan sunway lagoon.. pastu x jdi.. pegi port dickson jer..
bertolak pkul 8 pda tentatif.. tp dsbbkan janji jepun org2 tertentu,,ia nya lewatt..
kiteorg smpai lebih kurg pkul 9.30 kot..ntah x igt..

sampai jer,, trus siap brg utk bakar ayam ... mlm before pegi tu kiteorg dh perap ayam,,basuh ayam,,potong bawang,, buat sandwich... sedap giler sandwich tuh...bhahahaha...hebat!! xpun sbb aku lapar,, itu yg sdap sgt tu.. lpas tu dyeorg pegi mandi.. aku x pegi sbb aku xnak aku xbwak baju huhuhu

 me with adlin.. cute foreber...hahahah
 dgn yg lain2 jugak... yg belakang tu pun selfie jugak..




 cantik kan .. tgoklah sape yg tgkap gmbr.. lpas tuh lpas mkn tghari dyeorg pegi naik banana boat.. satu sebab aku x naik sbb aku x bawak baju dan mmg aku sgt2 x nak naik time tuh,,, maaf.. dyeorg smua naik,,aku dgn wani just ddk tepi sambil tgok.. aku bole naik tpi time tuh mmg sgt2 x nak..


lpas solat asar kiteorg bergerak pulang...aikk igt nak pulang dah,, sekali pergi putrajaya..ade karnival belia dan jom heboh.. smpai putrajaya jalan2 sejab pastu lpas solat maghrib balik bangi..
before balik UKM,, kiteorg pegi mkn dulu.. thanks korang belanja jln2 dan belanja mkn..thanks sgt.. best.. nnt kita jlan2 lgi yer...huhuhu..

#4 Birthday Asu AtinNono

kiteorg sebenarnye dah lama rancang nk buat besday budak berdua ni..
before besday asu lgi kiteorg dah rancang.. sgt ssh nak buat ni..penelitian amat diperlukan dalam perancgan.. terpksa lewat kan tarikh sambut sbb aku busy.. sory sgt.. aku busy so mmg x sempat balik.. 3 mggu jugak aku x balik rumah.. sbb mcm2 hal..last aku balik time kenduri rmah angah aku tuh..

mula kiteorg igt nak smbut kamis,, beriya iya aku balik kamis pagi walaupun jumaat tu aku ade kelas ganti.. korang msti x tau kan aku ade kelas ganti jumaat tuh,, aku sggup mesj lecturer aku dan buat appointment persendrian dgn lecturer sbb aku x dtg kelas jumaat tuh.. kelas jumaat penting sbb lecturer bg tips exam.. aku pegi jumpa lecturer aku personal utk blajar ape yg aku tertggal pda hari yg aku x hadir tuh.. aku ponteng sbb aku dah janji dgn atin nabilah nak smbut besday korang mggu tuh,, lgi satu,, pda mggu tu je aku bole balik,,after tu aku da x boleh balik,, aku exam..

otw balik,, aku dh wassap dyeorg kt group kiteorg ajak pegi psar mlm (sbenarnye nak smbut besday).. agak kecewa bila atin nono ckp dye kt kuantan... kita tgguh jumaat petg.. sekali jumaat ptg rmah asu ade bacaan yassin..x bole jugak smbut.. aku dgn fatin nabilah agak sedih,, luluh hati bila dpt tahu kne tgguh lgi.. hari sabtu pulak x bole buat sbb byak knduri.. aku ckp kt fatin nabilah,, paksa jugak asu dtg rmah aku mlm jumaat,, atin pun ade kt rmah jumaat mlm tuh..

aku sruh fatin nabilah buat alasan utk bagi baju kt atin nono mlm tuh,, dan alasan kt asu,, utk lepak rumah aku jer... lpas tuh bila dyeorg dah ade,, atin nabilah keluar kan baju yg nak dibgkan kat atin nono.. dyeorg telalu busy tgok baju smpai x nmpk aku bwak kek..huhu.. sedih bila xde lilin...spoil betul lahh...hahahah.. aku kuar kan kek,, hahaha terkezut dyeorg... HAPPY BIRTHDAY..

dyeorg x sgka pun kiteorg smbut besday dyeorg...hahaha


ini hadiah dyeorg,, dah lame dah aku beli sbenarnyer,, penat tau pkir dgn atin nabilah nak belikan ape benda...huhuhu..
they look happy... yeah..




 curi gmbr atin kt fb...hehehe

pastu lpas smbut,, pegi kuar mkn burger sekjab...lwak giler dlm kereta... pusing tmpat yg sama,,, huhu.. lpas mkn burger,, berpisah kembali...insyaallah bulan puasa bru dpt jumpa..

Sekian kisah sepanjang mei...panjang kan...hahahahaha




Thursday, May 1, 2014

Zoolunteer

hai assalamualaikum..td kiteorg pegi...buat ape pegi zoo..jdi volunteer la.. ni utk projek pembgunan diri.. mula nak pegi terengganu nk lepaskan penyu..pastu pkir ongkos...pegi zoo je la..comel skit..hahaha.. kali ni aku jdi ajk publisiti dgn si faisal.. faisal satu hape pun xtau bab design2 ni..aku lah yg design.. aku design baju tshirt kiteorg.. mula design warna putih..punya la cute..pastu sbb kan mahal..tuka wane hitam..xpe la..hitam pun comel..


comel an aku design.of kos la..aku kan...ok perasan.. 
pkul 6.30 pagi kiteorg da kne kumpul.. naik 1 kereta sewa.. 3 lagi kereta budak2 ni.. aku naik kereta kimi... bapak ar bau kedai..kereta baru kot..untunglahhh..hahaha...smpai zoo pkul 8 tepat.. pastu kiteorg dibahagi ikut kumpulan..x sgka ade volunteer yg dri USM jugak...bgus2..
ok dpt kumpulan dgn kwan2 aku.. kiteorg kne bersih kandang harimau puma, dubuk, unta, kanggaro, landak,memerang..satu lgi bg mkn ikan.. kandang dye 'wangi' sgt hahaha.. setiap binatang ni ade nama tau,, camelia (unta) siti(gajah) didi siboy dan byak lgi..x igt aku... pling lawak bile part bersihkan kandang landak... huaaa... aku takut betul dgn duri dye... pastu bila aku masuk..smua dtg dekat...siap kembangkan duri..abg tu ckp kalau landak kembangkan duri,,dye nak 'shoot' omg...sumpah takut.. mmg dlm tu,,aku main kejar2 dgn landak je la..bkn bersihkan kandang,..hahahaha.. 
penat dye jdi volunteer x terkata...kiteorg balik u pkul 3.. bau masing2 ntah x tau nak ckp ape... dah la smpai kolej x de air...ciskek... baju aku,, semalaman aku rendam dgn softlan..hahahaha bau binatang...hahahaha ok moh tgok gmbr skit..
 gambar before pegii
 oww comelnye awokk
 muka da comel,,baju da comel.. kasut x comel
 ini lah abg yg guide kiteorg..thanks abg bob

ok sape nak jd volunteer kt zoo bole call zoo negara sekrg...pastu byar rm10 dan dapt jdi volunteer zoo percuma selama sethun.. tpi aku x nak pegi da...huhuhu