Monday, June 16, 2014

Wan Daro Family Day

Hai assalamualaikum.. pada tarikh 9hb jun,, aku start exam final untuk semester 2,,   paper2nye adalah bisnes communcation, makroekonomi statistik dan academic communication... alhamdulillah bole buat,, aku puas hati dgn ape yg aku buat.. huhu resultnyer xtau la,, esok 17hb jun last paper iaitu pemasaran.. pastu cutiiiiiii!!! tpi aku x cuti berbulan2 mcm org lain.. aku cuti 2 mggu je sbb aku amik short sem.. short sem BUKAN untuk pelajar repeat ok,, ianya utk mengurangkan thun belajar..huhuhu.. dri 4thun kepada 3 thun..cepat skit konvo..hahaha.. 

korang tau waktu ari jumaat hari tu hgga ahad,, family aku ade buat family day... rugila klau x pegi.. kesah ape aku exam week ke,,exam day ke..nak pegi jugak...hahahaha.. aku pegi pun sbb ari isnin x de paper dan tggal satu paper je lgi.. kazen2 aku ckp " alah kau x baca buku pun still 4 flat" pehhhhh mne ade seh,, x baca buku failed lar... :P.. lpas jer abis paper academic communication jumaat tuh dalam pkul 5.30 petg,, aku trus pack2 brg balik.. lpas solat,, mandi dan mkn,, aku pegi rmah abg aku kt semban.. tumpang la abg aku pegi PD...

lebih kurang pkul 10.30 mlm kot kiteorg smpai ancasa all suite apartment blok B bilik 801,802 dan 803.. maaf satu aras tuh bilik kiteorg hahahahah...almaklumlah keluarga ramai.. exceli kiteorg tmpah satu apartment je,, lgi 2 free sbb rahsia...hahahaha bilik kiteorg menghadap kolam dan laut..best giler..bgun pagi tgok laut..


 sungguh berani faiq ni ddk kat beranda tuh,, maksu agak gayat,, xboleh nk ddk dekat.. sbb tu x leh amik gmbr kolam kt bawah tu..gayat hahaah


 lpas sarapan,, aku dgn 2 org kazen aku ni pegi la jenguk laut jab.. tgok keadaan laut (melawat kawasan hahaha).. muka x mandi.. hahahaha... pastuh nmpk jer org mandi.. ape lgi,, naik bilik,, tukar baju... BOOM!!! tara!! kami dah dalam kolam. nmpk x kegayatan dye disitu..bibir tuh mmg nak kne potong tuh...
dyeorg agak JIM ALIF KUN bila dapat tahu fon aku bole masuk air,, hahaha.. gmbr2 dibawah menunjukkan kejakunan dyeorg haahaha.. almost 200 photos dekat fon aku pagi tuh dipenuhi dgn gmbr dyeorg..belum msuk video lgi.. malu aku nak tunjuk video.. sumpah gayat..


 muka cmtu sbb pelik asal dyeorg ni jakun sgt..hahahaha.. exceli kiri kanan aku tuh pak cik aku tuh,, mcm budak2 lah dyeorg ni hahahahaaha

lpas mandi,,naik bilik mandi balik,, pastuh mkn.. thanks Pak chek belanja.. sbbkan apartment tuh x dibenarkan masak,,kiteorg x bole msak..penat jer bawak beras rice cooker,, tpi diam2 kiteorg msak gak..mcm goreng2.. pkul 3 smua rehat2 utk aktiviti petg pulak..

petang pulak aktiviti sukanika.. byak games main..mula2 main games antra kanak2... name games kanak2 tpi mak abah eh skali tolong..hahahah.. pastuh main bola jaring eh baling eh jaring...ntah la bola ape ntah,,mcm xde peraturan jer main..hahaha lelaki lawan perempuan... of kos la perempuan kalah.. lelaki hebat seh.. ayah aku dpt anugerah penjaring bola terbyak...-.- x nak main lah cmni..lelaki main kasar.. pastu mula mcm2 permainan org dewasa pulak,, antra yg aku igt,, baling belon berisi air, syg menyayang(lari dlm kain), ikatan kasih( lari ikat kaki), cari gula2 dlm tepung, mkn epal pling pantas, amik guli pkai chopstik, dan byak lgi.. x igt.. yg penting smua pemenenang main tipu... hahahaha ciskek btul lahh.. tema baju tshirt thun ni biru..setiap tshrit ade no.. aku dan adik beradik lain no 1 sbb ayah aku anak sulong.. ade no smpai 10.. adik bradik abah 10.. ramai kan..ramai la bbest..hahah


 sambut belon pkai kain..
ikatan kasih(lari ikat kaki) look 2 dri kanan pak teh main tipu,, sbb dye lari angkat makteh...hahahaah


 keluarga angah...afrina hilang dah...afrina sgt seronok berlari2
 acara kanak2 tiup belon smpai becah
 psgan aku dlm games.. this kazen poyo foreber.. dah ade awek da dye ni hahahaah (budak2)
hey kami dpt no2 tau..at least dpt gak hadiah
 bola jaring.. lelaki vs prmpuan


 mak itam , kak azie dan canda 


oke ni acara last,, bergmbr,, xsmua ade ni sbb ade yg da balik bilik dulu,,huhu.. gmbr atas nak ok jer,, tpi sebenarnya tgn masing2 dan penuh dgn belon berisi air,, get ready je nak baling org... lpas jer abis bergmbr,, serang!!!! kejar!!! baling!!!! ... masalah eh pak cik mak cik aku yg excited lbih ni...hahahaha... lpas tuh dah abis kne kutip smpah.. kebersihan tggungjwab bersama..

ok2 dyeorg smua naik bilik.. kiteorg kazen2 pegi pantai.. dah nak maghrib dah,,tgok sunset lah konon...best bergmbr time tuh..






 hahah that my pak chek.. hahaah
 kazen2 perempuan..smua blum kawin kecuali akak aku.. dh kawin,,tpi x ngaku.. laki akak aku yg amik kan gmbr kiteorg ni..huhu

balik pantai trus balik bilik utk bersiap pegi dinner pukul 8.15... mandi solat dan trus pegi dinner..
tema dinner kiteorg hitam merah,, pakcik kiteorg mmg dh tempah satu bilik khas utk dinner mlm tuh,, mkn steamboat...best giler mkn mlm tuh..puas.. byak mknan..nyum2..
 

aku dgn kazen2 yg comel...hahahaha.. merah makngah kau..
mlm dinner jugak penyampaian hadiah utk smua games,, cabutan bertuah dan anugerah2..
ehem aku dpt anugerah best dress mlm tuh...yahoooooo...hahaha
 aku dapat satu set jam lelaki dan perempuan.. jam lelaki tuh nak bg sape??? klau ade boyfreind bole lah bg.. nak bg sape ek...hahahah.. bg abg aku pun ok ni hahahaha



ini gmbr2 spnjg dinner.. balik dinner semua dah pnat.. dlm tentatif borak smpai pagi(xyah tido) tpi pkul 12 smua dh pengsan...hahahaha penat...

ahad adalah hari terakhir,,sedihnyer..pagi tuh,,kiteorg pegi sarap dulu kt hotel tuh... makan sedap lgi..rambang mata nk pilih mkanan,,sarapan pun sodap.. lpas sarapan,,again terjun kolam..hahaha





ok dah puas dlm kolam,,jom mandi laut..mula2 aku xnak mandi laut,, bila smua dah terjun..ape lagi serangg.. lpas tuh kiteorg naik banana boat,, dua banana boat.. satu utk jatuh kt tgh laut,,satu x nak jatuh.. aku naik yg x jatuh tuh,,sbb aku takut..sape x takut weh jatuh tgh2 laut... walaupun ade jacket keselamatan..tetap takut..
akak aku duduk dpan sekali.. aku ddk tgh.. pling aku tergelak bila akak aku jerit " abg!!! x nak bang xnak !!!" hahaha abg tuh bwak laju,,, best woo.. sekali boom!! jatuh kat tgh laut.. abg tuh saje je jatuhkan kiteorg.. patut lah akak aku jerit xnak xnak..rupanye abg tu nak jatuh kan kiteorg... ciskek abg tuh.. pastu aku ckp kt abg tuh " abg,,knape jtuh kan kiteorg,, kiteorg takut sgt",, beriya iya abg tuh mntak maaf...hahaah.. tpi mmg best giler lah... terbaik naik banana...



ini afiq,, anak mak cik aku,,dye down sindrom.. kiteorg tanam dye biar kaki dye kuat.. biar bole jalan.. we love afiq..

pkul 12 check out,, ayah aku balik dulu dah,, aku balik dgn abg aku,,abg aku sggup nak anta smpai ukm.. so mmg bgus lah,,klau x balik naik train jer... before balik tuh..pegi mkn asam pedas dulu.. pastu baru balik..
abg aku anta betul2 smpai depan blok aku.. hahahaha terima kasih sbb antakan...yeahh..lain kali anta lgi..hehehe.. ok pastuh jom fokus pda exam pemasaran...huaaahuaaa..nape ade exam lgi