Monday, October 20, 2014

Jalan - Jalan

Hai Assalamuaikum, cuti midsem bermula yahoo yahoo..
(tak pyah nak yahoo sgt, lpas cuti kau tuh byak exam) =.=' k fine..
Oklah back to story asal. Setelah merancang beberapa bulan untuk jalan2 dgn family, akhirnya aku dan family decide nak pergi bercuti dekat singapore je.. x nak lah ppegi jauh2.. nnt kene naik kapat terbang.. dah lah tahun ni byak kes dgn kapal terbang.. Mula mak abah nak pegi,, last2 dyeorg xnk.. Yela singapore kan tempat main2 je..tambah2 kiteorg pegi universal studios je.. mak abah malas lah..
disbbkan dyeorg x nak, aku pegi renew passport sensorang.. sedih tau,, dah la time buat passport hujan lebat, seb baik x beratur panjang..


pegi singapore khamis lepas (16hb oktober).. pegi johor 15hb.. lepas kelas je aku cabut pegi johor..hahaha.. aku tido rumah mak ndak kat permas jaya.. mlm tuh before smpai umah mak ndak, singgah JPO jab.. akak aku nk beli handbag (=.='' x beli pun),, JPO branded weh,, x mampu aku.. aku mampu tgok..hahaha.. smpai umah mak ndak 11.00 malam x silap.. pepagi subuh dah keluar dah nak kejar bas pegi singapore..

yang pegi family makcik aku, along dgn kakak aku.. sesampai je trus tgkap gmbr kat logo universal studios yg gmbr bumi tuh... gmbr ke?? x bentuk bumi tuh.. pastuh benda pertama yang kiteorg main ialah naik sampan madagascar.. k budak2 x boleh naik... sumpah best dalam tuh.. dalam tuh ade madagascar n the geng,, berjoget2.. pastuh kne sembur air.. abg ipar aku kne sembur... hahahahaha.. seb baik aku x kne..


lpas tuh tgok persembahan madagascar,, atototo comelnye.. "i like to move it move it,, i like tooooo move it" tgok instagram(eifamiyako), aku ade upload video tuh .. omei.. pastuh nk amik gmbr dgn binatang(madagascar) tuh kne beratur.. lagi tgok movie 4D (SHREK) best kt legoland krikk krikk xbest..hahaha.. byak lagi lah.. mlas nak cerita boleh x.. yang paling best main transformer ride.. sape yang pegi UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE, korg WAJIB, WAJIb, WAJIB naik transformer ride.. hahaaha.. best sgt smpai nak nangis(takut)..rase mcm betul.. aku naik dgn kakak dan abg aku, kakak ipar aku tggu luar jaga anak.. aku rase pecah gegendang telinga abg aku.. aku ngan akak aku jerit macam ape ntah..hahahahahaha.. aku pelik pehal abg aku gelak je.. aku punyelah jerit hahahaa..

ape sebenarnya transformer ride ni.. transformer kan sbuah kereta yang boleh jadi robot kan.. kita duduk dlm tuh,, pastuh

"Get ready to experience this hyper-realistic 3D thrill ride, right in the middle of all the action in the incredible world of TRANSFORMERS. The fate of humanity hangs in the balance as villainous DECEPTICONS invade NEST Headquarters to steal the ALLSPARK. And you’ve been volunteered to take it to safety and save our planet! Race through the city, zipping through subway tunnels, down city streets and across high-rise rooftops, hanging on for dear life. Join OPTIMUS PRIME and the AUTOBOTS as you become a freedom fighter in the ultimate 3D battle against the forces of evil.

Height Restrictions: Guests must be 102cm in height to ride. Children 102cm to 122cm must be accompanied by a supervising companion
Guest prone to motion sickness, dizziness or giddiness should not ride"

boleh tak aku mlas nk tulis..hahaha copy je kat laman web uss tuh... best lah mmg best hahahaha..Pastuh tgok banyak show,, ade dance ade tembak2,, terasa mcm kanak2 balik.. hahaha.. k lepas ni nak pegi disneyland pulak lah (berangan).. family aku mmg suka berjalan, every year wajib ade family day,, sape yg mcm mampu skit bole pegi luar negara.. katenye tahun depan nk gi bandung dgn beijing.. k kalau abah pegi, aku pegi.. klau abah x pegi,, aku x nk.. sbb ape?? (anak abah ke minah ni).. xlah.. sebab kalau abah pegi, semua perbelanjaan abah bayar.. " Adik nak beli ape, amik je" hahahaha
name je mahal... tpi tgan penuh wehh

siyes aku pegi singapore guna duit sndri, perbelanjaan sndri, gilo mahal barang kat sano..huh!! air mineral kosong dah rm15, makan kat sane je RM80.. souvenior lagi untuk kwan2.. abg aku kate,, byar je, jgn nak convert ke ringgit malaysia.. kalau convert mmg mahal.. lelap mata je lah aku bayar..
kalau tak dapat beli pun, amik gambar jelah.. orang2 kedai kat sane x marah kalau kita amik gmbr dalam kedai.. kalau kt Malaysia.. skit2 no picture.. terutama kedai branded... cehh..
Meh kite tgok gmbr mehh...hehehe



sis , sis-in-law and me

 tolong jgn amik gmbr saya..saya malu




 yeah, i'm the best daughter..
 

ke benda tuh patung sebenarnye, tpi dye boleh bergerak2.. akak aku takut tpi nak amik gmbr.. cehh.. gitu lah gmbr dye..jauh kemain.

nie lah dye smua yg pergi


malam aku balik lah malaysia balik.. sehari je aku pegi singapore.. kalau nak tido sane,, kos lagi, baik aku tido johor, free of charge.. thanks to mak ndak bg tumpang tido.. siyes aku nk pegi lagi USS.. sape nak pegi?? jom pegi dengan aku..hehe nak ajak kazen aku lah..

Jumaat lepas sembahyang jumaat,, kiteorg rayau johor plak, kiteorg pegi Country Garden.. ade ape kat sana?? garden lah.. hahaha.. just utk amik gmbr jelah.. cantik lah jugak tempat tapi sayang nya, aku annoying dgn guard kat sane.. pijak rumput sikit, kene tiup wisel, pegi persisir pantai, kene tiup wisel, duduk atas batu, kene tiup wisel, pegang pokok, kene tiup wisel.. aku kne tau tak.. malu tau tak!!! pijak rumput pun x bole...=.=''





Pastuh gi rumah mak lang dekat Batu Pahat.. lepas tido rmah mak lang sehari,, pegi melaka pulak.. pastuh baru balik negeri sembilan.. memang cuti betul aku sepanjang cuti mid sem ni kan..hahahah
Selangor-> Johor -> Singapore -> Melaka -> Negeri Sembilan -> Pahang (insyaallah jumaat ni)

k lah..mcm dah pnjg jeh ni.. kalau tulis blog 1000 patah perkataan pun xpe.. kalau buat esei, 100 patah pun aku rase banyak.. hehehe

No comments:

Post a Comment