Friday, October 10, 2014

Raya Aidilfitri dan raya aidiladha

Assalamualaikum...
lamanya lamanya lamanya lamanya x update blog. dulu rajin sekarang mlas skit nk update. skit ke? malas bnyak nk update. Busy lah, byak kejer nak buat. Tambah2 bila dah tukar aliran perakaunan nih.. banyak benda kne hafal,igt..ermm.. ok aku tau agak lmbt nak update psal raya tapi nak update jugak. tak kira nak jugak..hehe..

RAYA AIDILFITRI
macam biase,semenjak abg2 dan kakak dah kawin, raya kat rumah je.. lpas semayang raya baru balik kampung.. Tapi balik kampung pahang je. Kalau balik kampung perak selalunya 2 minggu raya.. Jauh lah katekan.. hehe


 ok ni gmbr first raya dari kiri alang, abah, emak, cuya and me
yg ni gmbr family along,.. dari kiri faiq, kak emmy dan hujung along..
faiq gitu sebab die merajuk.. tak tau lah nape.. bad mood pulak dipagi raya.. dyeorg semua purple, aku je wane gold.. hahaha.. angah dgn kakak raya kt rumah mak mertua dyeorg.. raya tahun ni mcm sunyi xde kakak padahal before ni dye dah pnah raya rmah suami dye.. hahahaa

k lepas smyg raya,,mkn bergmbr balik kg.. kat kampung lgi meriah.. disebabkan aku lmbt balik, so mcm x dpt jeh duit raya.. tpi aku xtau malu mintak.. hahahaha chill jerr.. dyeorg ok..
raya kedua pulak ade majlis pertunangan dua pupu aku.. xde tema pun..tpi kami sekeluarga pakai oren..

rumah pun oren tau.. bkn perempuan jer, lelaki smua pkai oren.. budak2 pun oren.. bila dah nmpk oren tuh,,dah tau dah,, itu keturunan wan daro.. smpai mlm ni beraya.. seingt aku,, raya kedua aku balik rumah kt juasseh pukul 3.00 pagi.. seb baik abah tak marah.. hihihi bila dah jumpe sedara..emmm x igt nak balik.. abah dgn mak dah balik juasseh dulu..

raya ketiga,, mereka2 smua nih bertandang kt rumah aku.. kalau dyeorg dah dtg,, ermm mcm kenduri, byak mknan kne masak.. huhu.. pastuh dah mkn photoshoot.. k fine fon aku pnuh gmbr dyeorg, gmbr aku xde sbb aku x pkai baju raya.. cehh smpai hati.. nak pkai baju raya apenye,, ddk rmah je..hahaha
ok satu jer aku letak walaupun ade beratus dlm album aku..hihihi at least ade kan..hahahaha

Raya keempat kluar jalan2 dengan kawan2 sekolah menengah.. pegi 2 buah kereta dan 3 bijik motor.. dekat 12 rumah jugak kiteorg pegi.. malas aku nak listkan.. dari pukul 11 smpai 9.30 malam.. longlai badan aku buatnye.. penat sgt.. best tapi tulah hampir smua rumah mkn mee goreng..hahaha.. rumah last je yg mkn bihun.. aku rase tmbh sekilo kot berat aku sehari tuh..hahahah.. ape nak citer lagi eh.. oh byak lah yg best,, x tercerita, yg penting best lah kan.. hahaha..jumpa dyeorg ni pun setahun skali jer..



Raya kelima ermmmm pegi mne eh,, aku x igt.. haa pegi rumah adik mak aku kat kuala kepis, itu jer pastuh balik rumah,, ade org dtg dri tghari smpai ptg.. ptg ke?? ehh malam.. ermm layan org dtg je.. x pi mne2 pun
 


ngadaplah gmbar aku dengan afrina tuh..hahahahaha.. afrina dah balik juasseh,,tuh aku ajak dye selfie..
ok ckup untuk raya aidilfitri.. kita pegi ke raya aidiladha pulak..

RAYA AIDILADHA

raya haji kali nieh x balik kg buat pertama kalinya, kerana wan aku dtg rmah aku,, raya kt rmah aku.. Wan x sihat, so ayah aku sbgai anak sulong bertggungjawab bawak wan balik..hihihi..
raya haji,,aku buat assignment je.. msak?? x .. mak aku yg msak..hee raya haji semua adik beradik ade kecuali along.. dye kejer.. kejer hospital mana ade cuti..sian..huhu



 raya haji tak pegi mne pun..tpi bersiap cantik2 bagai ni sbb nak bergmbr jeh... hahahaha.. mak aku tye korg ni nak gi mne?? hee kami hanya nak bergmbr jer.. pastuh abis jer sesi bergmbr,, aku ajak akak aku buat kek.. akak aku dgn dress yg labuh tuh,, buat kek.. aku tukar tshirt dah.. xselesa bila memasak pkai dress.. hahaha.. kami buat kek caramel utk besday abg ipar aku..
 haa.. ni gmbr akak aku,, laki dye dan ank... ehh tak pina tuh semak je... mak ayah eh lain..hahaha..  pastuh lepas zohor kononnye nak pegi tgok wayang citer annabelle lah,, nak main bowling lah.. tpi x jadi.. mak dah setuju dah nak jaga pina dgn adam.. hahaha kakak2 ngan abg2 nak pegi tgok wyg tpi x nak bwak anak..hahaha..  tak jadi sbb ramai yg dtg ptg tuh tgok wan.. adik2 ayah aku dtg nak tgok wan..yelah raya mesti nak tgok parent kan..

disebabkan xjdi tgok wyg..kami buat photoshoot lah...hahaha.. kami giler bergmbr..
aku yg dah transform jadi bibik tdi sbb msak trus tukar balik baju untuk bergmbr..
tuka baju,pkai tudung,pkai bedak bukan nak jalan2 tpi nak bergmbr...hahaha..




ini lah hasil photoshoot.. byaak lagi tapi mlas lah nak upload..

ok ckup smpai sini.. nnt aku update lagi yer darl...

Before tuh HAPPY BIRTHDAY TO ME yang ke 20.. 
erin malek dah kawin.. aku?? ntah la bile..hahahaha

No comments:

Post a Comment