Sunday, November 30, 2014

Unforgettable Day

Pada awal bulan ni dan pada tarikh yg tidak aku igt, ade satu kejadian yg menguji kesabaran aku.. Alhamdulillah aku dpt bersabar.. hehehe.. awal bulan november aku balik rmah sbb dah dekat 3 mggu x jejak rmah kan..walaupun ade program that week aku balik jugak.. tpi aku balik ukm balik hari sabtu, sbb ahad pagi aku ade program.. Mcm biase aku akn naik bas pkul 2.30 dri rmah, smpai seremban pkul 4.. tggu tren dan dpt annoucement yg ade pokok tumbang dekat batang benar, around setgah jam jugak lah tggu, lpas tu tren pun smpai.. naik tren sampai nilai, lepas tuh dpt annoucement lagi,, tren xdpt truskan perjalanan sebb pokok tumbang dan hujan lebat.. tren patah balik.. aku dah buntu, aku trus call ayah aku, x angkat.. call kakak aku, xangkat and aku xtau nk buat ape dah.. aku xtau nk pegi mne. dah la sengsorang.. pastu aku call along aku, alhamdulillah along aku x keje, sbb selalunye hari ahad petg dye keje.. aku balik rmah abg aku,, kalau xde program ahad pagi, aku balik rmah terus..

Sementara tggu abg aku tuh,, aku gi beratur nk amik tuntut duit tiket,, aku bwak 2 beg,satu beg pegang dan satu beg sandang.. aku ni punyalah cuai, letak beg duit dlm beg pegang,, aku letak gitu je,.senang lah kan org nak amik,, lpas je tuntut duit tiket, aku pegi bus stop nk tggu abg aku.. pastuh carik beg duit xde,, byak kali aku cek xde.. Ya Allah beg duit aku, aku x risau duit, aku risau ic,lesen,kad matrik,kad bank, segala kad lah kan..aku xtau nk buat ape, sengsorang kan.. aku pun gi kat abg polis (abg ke?? pakcik lah) k pakcik polis,, aku citer lah.. pastu dye ckp dye x boleh buat ape2 sbb org ramai.. lame gak lah berborak,, pastu pakcik tuh kate cuba cek balik,,mne tau ade pulak..
Bismillahirrahmanirahim,, taraaaa ade.. Ya Allah mcm mne beg duit aku boleh ade,, tdi aku cek byak kali,,xde.. pakcik buat magik ke hape pakcik... saya dah risau sgt ni.. pastu pakcik tuh ckp,, lain kali hati2 letak beg duit kat tmpat yg org xnmpk.. ok pakcik,,terima kasih sgt.. aku dah risau dah beg duit hilang,, nnt ayah aku marah T.T

Lpas tuh baru abg aku smpai..lame giler abg aku ni nk amik aku..smpai rmah dye makan2,,semayang,,main2 ngan ank buah aku,,pastu dlm lpas magrib aku sruh abg aku hantar aku kt ktm,, aku pkir klau aku gerak pepagi, aku xsempat pegi program aku ahad tuh,, aku nk balik ukm mlm tuh jugak,,walaupun ayah aku xbg,, tpi aku nk balik jugak..




bye maksu..hahaha.. alhamdulillah pokok tumbang dah dibersihkan dan tren dah bole gerak..
mlm2 dalam tren xramai,, hanya beberape kerat je.. dalam perjalanan,, tren tetiba berhenti, dan lampu padam.. kau tau ape perasaan aku,,mcm2 bnda negatif timbul,try tenangkan diri,, selawat byak2,, dah lah gelab dlm tren,, ade beberapa org je dlm tuh.. around 20 minit jugak lah stop.. dekat pkul 10 jugak lah smpai ukm,, smpai je bilik,,mandi semyg, trus tido.. rumate aku xde..sengsorang je lah.. mcm2 aku alami hari tuh.. aku xmampu buat ape.. hanya bersabar je lah..

Korang nk tau ke program ape yg penting sgt ahad pagi tuh smpai kelam kabut nk balik..bersambung next entry ok..


No comments:

Post a Comment