Thursday, January 29, 2015

Reunion with MOK

Akhirnya setelah 2 tahun x jumpa, so kiteorg decide utk jumpa.. This is my geng gemok mase kt matrik dulu.. Smua belajar tempat jauh2,, mmg susah nk jumpa.. mok nadia (UUM), Mok sara (UMS) dan mok pagha (UUM).. mmg decide nk kluar 4 org je, pastu aku suruh dyeorg ajak2 ayam dekat group kelas.. Aku takut ade yg terasa pulak kalau tetiba ade nmpk gmbr kiteorg kluar.. so bila dh ajak kt group kelas, hanya zaid je yg nk ikut.. lagi bertuah sebb zaid bwak kereta..thank zaid jdi driver kiteorg sehari..

aku dengan mok sara dari seremban naik ktm, then zaid amik kiteorg kt subang jaya.. pastu zaid amik mok nadia pulak.. walaupun sesat2 tapi akhirnya jumpa jugak.. kiteorg pegi sunway pyramid.. mula2 pi carik makan dulu, sbb perut lapar,, mulut pun bising,, hahaha.. selain dri nak jumpa,tujuan kiteorg adalah untuk mkn byak2.. so what?? nama pun geng gemok..


this is our first makanan,, erm dapat makan memasing terus senyap,.. aku rase zaid msti terkejut tgok kiteorg.. hahaha lepas makan jalan2.. amik gmbr.. carik barg, shopping.. takziah kepada aku kerana mood shopping xde langsung.. dyeorg smua best je shopping, aku pulak xde nk beli ape.. dulu aku suka shopping, then i dont know why, mood shopping aku hilang sejak 2 3 bulan ni..hahaha.. bagus jugak sebenarnye.. so aku decide aku nk pi kedai buku.. dyeorg smua x nk pegi kedai buku.. kononnya mse cuti xnk tgok buku lgsung..hahaha.. tapi pegi kedai buku pling lame..



sunway lagoon, next destination yer mok.. lepas jalan2 pi solat.. lepas solat lapar balik.. terkejut x?? dah mkn byak tadi pastu dlm 2jam cmtuh dh lapar balik..hahaha.. kiteorg pegi lah dip n dip..dyeorg teringin sgt nk mkn dip n dip..

order ni je,, share 5 org.. mahal lah mkn kt sini,, kne share.. sedap giler,, nak nagis.. aku nk pegi lagi.. x kira nk jugak..hahaha.. disebabkan mahal, mkn mesti kne smpai licin, sebab tuh smpai jilat pisau, jilat pinggan.. hahaha.. jilat pinggan x kot,, jilat pisau first time aku buat kt sini..hahaha.. zaid pun smpai terdiam sbb sedap sgt..

lepas tuh pegi kedai makan full house pulak..hahahaha kononnye nk gi minum je,, tapi order jugak mkanan,, hahaha xtau lah perut kiteorg ni perut ape.. boleh je masuk smua bnda..hahaha.. kiteorg nk pegi full house sbb kedai dye sgt2 cantik.. suka sgt.. aku suka giler kuar ngan korg mok, sbb boleh mkn byak2..xpyah cover2, xyah nk diet2, hahaha.. bkn nye setiap hari pun..setahun sekali je.. 
rumate aku kt ukm pun lebih kurg korg,, bila mkn, fuhhhh.. penah lah sekali, rumate aku order 1 roti canai telur + 2 roti canai biase = 3... mkn sorg weh.. hebat rumate aku.. aku pnah lah mkn nasi goreng ayam + 1 roti canai.. tuh waktu streess.. puas rasenye dpt mkn byak..hahahaha






cantik kan dalam full house.. suka sgt kedai ni.. x sempat nk amik gmbr semua sudut sbb dh nk mlm.. aku pun nk balik seremban dgn mok sara.. so malam tuh aku tido seremban, x balik pilah terus sbb parents x kasi naik bas memalam..bahaya sebb sengsorg..
mok, nnt jumpa lagi eh, kite pegi mkn seafood pulak


Saturday, January 24, 2015

Akikah Danish Amsyar

 Moh lah kite ke johor pula.. semalam merupakan kenduri akikah danish.. kenduri buat ari jumaat sbb johor kan cuti jumaat.. keluarga aku semua amik cuti hari jumaat sbb nk pi kenduri si danish ni lah.. hehe

abg aril, kak azie and danish..
bertemakan purple.. kenduri akikah je pun tapi macam kenduri kawin,, mgkin sebab danish ni cucu sulung keluarga mak lang aku kot..hahaha kenduri berlangsung selepas solat jumaat, ramai betul yg dtg..
kazen (hujung kiri dan hujung kanan adalah adik beradik)
and akak aku sorg je dh kawin, dye tuh perasan mcm ank dara lagi.. cehh..




lepas kenduri, erm berwefie lah.. xsah lah kalau kamera aku yg x jdi mangsa.. erm byak sgguh gmbr, aku xtau lah nk delete ke x,, syg pulak kalau delete..hahaha.. lepas kenduri aku trus je balik.. pegi  melaka pulak.. hehehe.. biaselah,, ayah aku suka balik awal, dan ofkos aku ikut ayah aku.. kazen2 x bg balik, tapi aku pkir sape pulak nk anto aku balik negeri an.. baik aku ikut je parents aku balik.. 

k lah..pendek je entry kali ni...xtau nk tulis ape..

Friday, January 16, 2015

New year

K macam dh terlmbt jer nk update new year.. xkesahlah..aku busy exam lah,, mne ade mse nk update2 ni hahahha.. exam 3 mggu gap paper smua jauh2..pnat tggu gap jer.. alhamdulillah dah tamat exam..
2017 insyaallah kami akan konvo di dewantuh..hehehe.. first time exam kat dewan utama UKM..selama ni exam dekat dewan exam je.

Cabaran yg aku alami sepanjang exam byak sgt, dgn budak cina satu aras ni bising,, kalau nak ckp tuh xbole slow,, mesti nak jerit2, pastuh gelak tuh,,,annoying nyer aku rase.. rase nk seletip mulut dyeorg.. dah lah junior,, buat diri tuh dah mcm senior 10 year pulak kan..sakit betul hati aku,, bkn aras aku je dengar bising dye tuh, aras bwah,,aras atas.. aku bkn bajet senior ke ape,, tpi plis lah diam skit,, org lain nk blaj woi...perlu ke ckp jerit2,,kwan kau pekak ke... one day,, aku ngan rumate tgh blaja killer subjek,, skali budak cina tuh balik bilik,, memekak,, serentak aku ngan rumate aku jerit...geram tau takkk...

lepas tuh dengan xde lektrik,, dpt notis pkul 7pg smpai 12tghari je xde lektrik..skali rosak lelebih pulak..ambik,, 36 jam xde lektrik...dah lah aku ade paper,, aku x kesah sgt panas ke ape,, msalahnye nak study.. gelab ..blaja lah bwah lilin..terseksa sgt..dpt lah tau jugak org dulu2 blaja..xde elektrik..
when i told to my family, my sis said "alah kt kelantan tuh lagi lame xde lektrik,xde air"..sakitnye hati aku baca,, kau tau x kat kelantan tuh bencana alam,,. dyeorg x berada dlm situasi aku,,dyeorg boleh ambik enteng je,,cuba kalau berada dalam situasi aku.. kau akn tau mcm mne rase dye... yer mmg aku emo.. aku emo sbb blok pentadbiran ade lektrik,, blok plajar xde lektrik,, aku marah sbb aku takut pelajar2 ni ditindas.. normally kalau xde air,, blok pentadbiran ade air,, blok plajar xde air.. nmpk sgt dyeorg yg tutup air....

ade lah satu hari ni, about 2 weeks, xde air..sekali ade tetamu dtg menumpang kolej aku,, tetiba je ade air,, tetamu tggal kolej aku jumaat, sabtu, ahad.. ade lah air time tuh,, tpi bila tetamu balik ahad petg,, trus xde air... nmpk x... borang permohonan tukar kolj melambak,,satu pun pengetua x luluskan..ramai nk tukar kolej,, ramai x suka ditindas..

ckup2 lah tuh marah ye..kita buat cite hepi2 je



sempat tau main byg2 dlm gelab...

ok habis exam 12hb.. tpi aku balik rmah 14hb..sebab 13hb aku nk pi jalan2 KL dulu,, dah bgtau parents nak kluar dgn kazen dgn rumate kt KL.. parent i ok jer,, janji pndai jaga diri..janji x balik mlm.. hehehe.. smpai KL sentral lbih kurg 11.30pg jumpa kazen2 aku kt sane.. kazen aku bru habis stpm dgn spm,, so dyeorg pun x buat ape2 kan..ajak lah dyeorg kluar,,dyeorg name je ddk KL,,tpi xtau ape2 pun,, aku pulak yg lebih tahu..hahaha almaklum lah,,smua tmpat aku dh pegi

my rumate


dalam monorail,,xde lah org tuh kan,,first time naik monorail..hahaha bkn aku eh


 

first place kiteorg pegi times square, dri KL sentral, ambil monorail pegi ke jalan imbi.. aku mula2 x nk pegi TS sbb aku dah bosan,, sbbkan kazen aku ni teringin sgt nak mkn dubu dubu(sila google) aku bwak lah pegi sane.. aku xnk mkn dubu dubu sbb dye korean food,, aku pi kenny rogers..  mkn punya sedap,,tempat dye bg punya special,,skali dpt bil terkejut.. k mkn 2 org kene byar rm66.80... mahal gile.. aku penah mkn kenny rogers,, tpi aku x byar,hahahaha aku xtau pulak situ mahal... xpelah setahun sekali walaupun aku menangis duit melayang,,mkn x seberape pun.. mkn kt mamak lagi sedap...huaaaaaaaaa...

selesai makan pegi KL sentral balik, lepas solat pegi ambil LRT pulak,,pegi KLCC.. KL sentral ni pusat utama kalau nk gi mne2,, ade KTM,LRT,Monorail,MRT,Bas, smua ade...kecuali kapal terbang,kapal laut, kapal selam...ahhaha


i love this picture,, candid..



 bestnye kalau boleh mandi..
pegi klcc just nak jalan2,, no shopping2,,but window shopping...gila kau nk shopping,, den x mampu... Suria KLCC branded kot tempat dye, lebih kurang pavillion jgak la.. ade je yg mampu milik,,tpi x nk beli sbb kat psar malam bole dpt lagi murah...hahahahhahahahah






fendi, name abg ipar aku.. lpas tuh abg ipar aku bajet, kedai tuh dye punya..eiii tolong lahh..
pegi KLCC amik gmbr je..buktinya diatas.. hehehe..

pkul 5.30 ptg kami pun balik... nk tercabut raseny kaki ni..hahaha.. balik bilik tido sbb pepagi buta aku nk terbang ke rumah pula...ehhehehe