Friday, January 16, 2015

New year

K macam dh terlmbt jer nk update new year.. xkesahlah..aku busy exam lah,, mne ade mse nk update2 ni hahahha.. exam 3 mggu gap paper smua jauh2..pnat tggu gap jer.. alhamdulillah dah tamat exam..
2017 insyaallah kami akan konvo di dewantuh..hehehe.. first time exam kat dewan utama UKM..selama ni exam dekat dewan exam je.

Cabaran yg aku alami sepanjang exam byak sgt, dgn budak cina satu aras ni bising,, kalau nak ckp tuh xbole slow,, mesti nak jerit2, pastuh gelak tuh,,,annoying nyer aku rase.. rase nk seletip mulut dyeorg.. dah lah junior,, buat diri tuh dah mcm senior 10 year pulak kan..sakit betul hati aku,, bkn aras aku je dengar bising dye tuh, aras bwah,,aras atas.. aku bkn bajet senior ke ape,, tpi plis lah diam skit,, org lain nk blaj woi...perlu ke ckp jerit2,,kwan kau pekak ke... one day,, aku ngan rumate tgh blaja killer subjek,, skali budak cina tuh balik bilik,, memekak,, serentak aku ngan rumate aku jerit...geram tau takkk...

lepas tuh dengan xde lektrik,, dpt notis pkul 7pg smpai 12tghari je xde lektrik..skali rosak lelebih pulak..ambik,, 36 jam xde lektrik...dah lah aku ade paper,, aku x kesah sgt panas ke ape,, msalahnye nak study.. gelab ..blaja lah bwah lilin..terseksa sgt..dpt lah tau jugak org dulu2 blaja..xde elektrik..
when i told to my family, my sis said "alah kt kelantan tuh lagi lame xde lektrik,xde air"..sakitnye hati aku baca,, kau tau x kat kelantan tuh bencana alam,,. dyeorg x berada dlm situasi aku,,dyeorg boleh ambik enteng je,,cuba kalau berada dalam situasi aku.. kau akn tau mcm mne rase dye... yer mmg aku emo.. aku emo sbb blok pentadbiran ade lektrik,, blok plajar xde lektrik,, aku marah sbb aku takut pelajar2 ni ditindas.. normally kalau xde air,, blok pentadbiran ade air,, blok plajar xde air.. nmpk sgt dyeorg yg tutup air....

ade lah satu hari ni, about 2 weeks, xde air..sekali ade tetamu dtg menumpang kolej aku,, tetiba je ade air,, tetamu tggal kolej aku jumaat, sabtu, ahad.. ade lah air time tuh,, tpi bila tetamu balik ahad petg,, trus xde air... nmpk x... borang permohonan tukar kolj melambak,,satu pun pengetua x luluskan..ramai nk tukar kolej,, ramai x suka ditindas..

ckup2 lah tuh marah ye..kita buat cite hepi2 je



sempat tau main byg2 dlm gelab...

ok habis exam 12hb.. tpi aku balik rmah 14hb..sebab 13hb aku nk pi jalan2 KL dulu,, dah bgtau parents nak kluar dgn kazen dgn rumate kt KL.. parent i ok jer,, janji pndai jaga diri..janji x balik mlm.. hehehe.. smpai KL sentral lbih kurg 11.30pg jumpa kazen2 aku kt sane.. kazen aku bru habis stpm dgn spm,, so dyeorg pun x buat ape2 kan..ajak lah dyeorg kluar,,dyeorg name je ddk KL,,tpi xtau ape2 pun,, aku pulak yg lebih tahu..hahaha almaklum lah,,smua tmpat aku dh pegi

my rumate


dalam monorail,,xde lah org tuh kan,,first time naik monorail..hahaha bkn aku eh


 

first place kiteorg pegi times square, dri KL sentral, ambil monorail pegi ke jalan imbi.. aku mula2 x nk pegi TS sbb aku dah bosan,, sbbkan kazen aku ni teringin sgt nak mkn dubu dubu(sila google) aku bwak lah pegi sane.. aku xnk mkn dubu dubu sbb dye korean food,, aku pi kenny rogers..  mkn punya sedap,,tempat dye bg punya special,,skali dpt bil terkejut.. k mkn 2 org kene byar rm66.80... mahal gile.. aku penah mkn kenny rogers,, tpi aku x byar,hahahaha aku xtau pulak situ mahal... xpelah setahun sekali walaupun aku menangis duit melayang,,mkn x seberape pun.. mkn kt mamak lagi sedap...huaaaaaaaaa...

selesai makan pegi KL sentral balik, lepas solat pegi ambil LRT pulak,,pegi KLCC.. KL sentral ni pusat utama kalau nk gi mne2,, ade KTM,LRT,Monorail,MRT,Bas, smua ade...kecuali kapal terbang,kapal laut, kapal selam...ahhaha


i love this picture,, candid..



 bestnye kalau boleh mandi..
pegi klcc just nak jalan2,, no shopping2,,but window shopping...gila kau nk shopping,, den x mampu... Suria KLCC branded kot tempat dye, lebih kurang pavillion jgak la.. ade je yg mampu milik,,tpi x nk beli sbb kat psar malam bole dpt lagi murah...hahahahhahahahah






fendi, name abg ipar aku.. lpas tuh abg ipar aku bajet, kedai tuh dye punya..eiii tolong lahh..
pegi KLCC amik gmbr je..buktinya diatas.. hehehe..

pkul 5.30 ptg kami pun balik... nk tercabut raseny kaki ni..hahaha.. balik bilik tido sbb pepagi buta aku nk terbang ke rumah pula...ehhehehe

No comments:

Post a Comment